Публикация

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”,Медицински център „Авицена” и хоспис „Добролюбие” казаха „Не на мускулната атрофия“

​В празник на здравето се превърна кампанията „Не на мускулната атрофия“.


В празник на здравето се превърна  кампанията „Не на мускулната атрофия“. Спортното събитието бе открито от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Тодор Черкезов. Той благодари на партньорите - Медицински център „Авицена” и хоспис „Добролюбие”  . Травматологът д-р Огнян Енчев обясни какви са симптомите на мускулна атрофия и причините за това състояние.

На алея "Добролюбие" в двора на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” бяха демонстрирани най-важните базови упражнения в борбата с мускулната атрофия от Мария Димитрова и Мартин Гергов, многократен Национален шампион по пауърлифтинг. Проведени бяха и състезания за най-голям брой клекове с награди.

Много млади хора, медици от болницата и другите здравни центрове се включиха в спортния празник. Националният шампион по пауърлифтинг и фитнес-инструктур Мартин Гергов посъветва ентусиастите да отделят повече време за спорт – фитнес, спортни танци, плуване, което ще намали риска от обездвижване на модерния човек и ще го предпази от различни заболявания.

Коментари