Публикация

Безплатни първични прегледи за двойки със стерилитет през юли и август

И през месеците юли и август водещи специалисти по репродуктивно здраве ще преглеждат в МБАЛ-Бургас.


И през месеците юли и август водещи специалисти по репродуктивно здраве ще преглеждат в МБАЛ-Бургас. Прегледите на двойките, които за първи път посещават Звеното по асистирана репродукция, са безплатни. Те се извършват от д-р Павлета Табакова. Останалите са регулярни и са за проследяване на състоянието на пациенти, на които предстоят или, които вече са се подложили на процедури. И за двата вида прегледи е необходимо предварително записване на тел.: 0876 35 77 33.

Първи Звеното ще посети д-р Георги Николов. Той ще е тук на 18-ти и 20-ти юли от 08:30 до 14:30 часа.

Д-р Павлета Табакова ще преглежда на 27-ми и 28-ми юли в часовете от 10:00 до 14:00 часа, както и на 3-ти и 4-ти август, също от 10:00 до 14:00 часа. Първичните прегледи при нея са безплатни.

Известните специалисти по репродуктивна медицина съветват пациентите да носят със себе си резултати от предишни изследвания, ако са си правили такива.

Благодарение на екипа на Звеното по асистирана репродукция десетки двойки са сбъднали мечтата си да станат родители. В Звеното към МБАЛ-Бургас се диагностицира причината за стерилитета, избира се подходящо лечение, провеждат се процедури и се наблюдава бременността. Двойките получават консултации и за видовете финансови помощи, които могат да използват за финансиране на асистирана репродукция.

Коментари

Жена с дефицит на йод (хипотиреоза) трудно може да забременее. Статистиката показва, че такива случаи са само около 0,3%. При половината от тях бременността завършва със спонтанен аборт, а останалите раждат деца с физически и умствени, а в бъдеще и репродуктивни проблеми.

Лара Миланова
15 юли 2015 16:03

Благодаря за бързия отговор!

Безплатните първични прегледи са само при д-р Табакова, след предварително записване по телефона. При д-р Николов засега няма възможност за безплатни прегледи.

Лара Миланова
15 юли 2015 13:55

Безплатните първични прегледи само при д-р Табакова ли са? Или и при д-р Николов?