Публикация

Точката на тялото ни, която при масаж предотвратява стареенето и лекува 100 болести

Голяма забава пада с тази точка във фейса. Масажирайте се и вие, бъдете млади!


Една японска легенда казва, че отдавна живял един щастлив човек, който получил от баща си безценни знания - знания за точката на дълголетието или точката от стотици болести. Синът ежедневно масажирал тази точка и преживял смъртта на няколко императори.

Масажът на точката е един от най-старите методи за лечение на Изтока, който продължава вече няколко хиляди години. Общо човешкото тяло притежава 365 точки и 12 основни меридиани, което напомня на количествата дни и месеци в годината. Действието на такъв масаж (акупресура, налягане на пръстите на определени точки), се основава на учението за меридианите и каналите, които са свързани с определени органи.

В китайската медицина тялото се държи като енергийна система, така че масажа може да повлияе на хода на енергията и функционирането на дейността на органите. Активирането на точката Цу Сан Ли дава трайно подмладяване и изцелителен ефект, предотвратява стареенето. В Китай тази точка е известна като "точка на дълголетието" в Япония - "точка от стотици болести".

Къде се намира тази точка (Цу Сан Ли) в нашето тяло?

Точката на дълголетието се намира под чашката на коляното. За да я намерите, покрийте коляното с дланта. Точката се намира между края на малкия и пръст към него в вдлъбнатина между костите.Можете да намерите и по друг начин. Трябва да седнете на пода, да натиснете здраво крака на пода и да ги плъзнете към себе си, без да повдигате петите от пода. Ще забележите, че под коляното се е появило повишение. Намерете най-високата точка на това повишение, поставете на нея пръста си и заемете изходна позиция. Точката, която сте натиснали с пръст е точно тази точка Цу Сан Ли. За какво е отговорна тази точка на нашето тяло и защо японците наричат - Точка от стотици болести ?

Точка Цу Сан Ли:

- Контролира работата на органите, които се намират в долната част на тялото

- Контролира работата на гръбначния стълб в частите, които са отговорни за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт, храносмилателния тракт, бъбреците и надбъбречните жлези. С помощта на масажа на тази точка може да повиши активността на надбъбречните жлези, които имат роля на пазител на здравето на човека. Тя инжектира в кръвта адреналин, хидрокортизон и други важни хормони.

Ако ежедневно масажирате "точката на дълголетието", възможно е да нормализирате работата на надбъбречните жлези , които имат следната функция в организма:

- Нормализиране на кръвното налягане

- Нормализиране на глюкозата, инсулина

- Потискане на възпалителните процеси в организма

- Регулиране на имунните функции на човека

Така с масажирането на точката може:

- Да се подобри храносмилането

- Да оздравеете болести на храносмилателния тракт

- Да превъзмогнем последствията от инсулт

Масажът на тази точка ще ви помогне да придобиете увереност, преодоляване на стрес и тревожност, ще намерите вътрешна стабилност. Масажът на тази точка може да излекува редица заболявания, включително импотентност, запек, гастрит, невъзможност да се задържа урината. В голяма степен повишава имунитета, човек става здрав и устойчив.

Как можете да повлияете на точката на дълголетието ?

Масажирайте точката сутрин, преди обяд, 9 пъти с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка (9 пъти на единия крак, така че 9 пъти другия) 10 минути дневно. Преди началото на масажа заемете удобно спокойно положение (седнало). Контролирайте дишането и се концентрирайте над своите чувства. Впуснете се в състояние на хармония и разбиране на процеса на оздравяването.Такова тяло има стимулиращо действие. Масажирайте точката с пръсти или със зърно от някаква зърнена култура.

Можете и да поставите на точката бял чесън и да оставите 1-2 часа (докато кожата се зачерви) Ежедневният масаж на точката Цу Сан Ли вечер, е подходящ за отслабване 400 до 500 грама седмично. Но не да масажирате директно преди лягане, за да не предизвикат безсъние. Точката Цу Сан Ли можете да масажирате всеки ден, но най-добре се постига с масаж в началото на месеца.

"Осем дни след началото на месеца, масажирайте тази точка сутрин, последователно на всеки крак по посока на часовниковата стрелка. Това е най-ефикасното време за масаж за увеличаването на имунитета , подобряване на работата на всички органи и забавяне на процеса на стареене . Преди обяд, последователно на всеки крак, в посока на часовниковата стрелка, за подобряване на обхвата на тонуса, паметта, работата сърдечно-съдовата и храносмилателната система.

След обяд синхронизиране на двата крака срещу стреса, напрежението и раздразнителността при главоболие и нарушеното на съня. Масажирайте вечер в обратната посока на часовниковата стрелка, последователно, на всеки крак, за подсилване на метаболизма и намаляване на телесното тегло.

Източник: http://leididi1.blog.bg/hobi/2014/02/09/tochkata-na-tialoto-ni-koiato-pri-masaj-predotvratiava-stare.1236843

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика точка на дълголетието точка под коляното

Коментари

Ина  Димитрова
21 юли 2015 14:50

Не се шегувайте, точките по тялото са важни. Китайците лекуват по тях от столетия.

Това означава, че теорията с бялата лястовица отпада. Колкото до точката на дълголетието: http://beer2beer.org/b2b-news/item/1922-stoletnica-zakusva-s-bira-vsiaka-sutrin

За G точката учените доказаха, че не съществува. Има над 100 доклада от проучвания и клинични изпитвания. Само едно от 2008 г. твърди, че ултразвук разкрива по-плътна тъкан на мястото, като хипотезата е струпване на нервни окончания. Останалите тестове не открили нищо. Биопсии от мястото също не са успели да я докажат. Тази с antiaging ефекта трябва да я пробваме.

Точката на дълголетието върви в комплект с легендата за бялата лястовица (на английски g-spot). Науката я илюстрира като червена точка с надпис 18 . Единственото доказателство за нея е, че се активизира около 3 часа след полунощ. :)