Публикация

In Memoriam: Почина доц. Лидия Петкова

Доц. Петкова бе дългогодишен ръководител на клиниката и катедрата по урология на Медицински университет – Варна, член на Световното и Европейското урологични дружества, както и заместник-председател на Българското урологично дружество


След продължително и тежко боледуване почина известният варненски лекар и виден общественик доц. Лидия Петкова. Тя бе дългогодишен ръководител на клиниката и катедрата по урология на Медицински университет – Варна, член на Световното и Европейското урологични дружества, както и заместник-председател на Българското урологично дружество.

Доц. Петкова е родена на 22 юни 1948 г. във Враца. Професионалният й път започва в през 1975 г. в МСЧ – Девня, където работи като ординатор в хирургически кабинет. През 1979 г. започва работа като ординатор в Клиниката по урология във ВМИ във Варна, а през 1981 г. е избрана за асистент в Катедрата по хирургически болести към медицинския институт. От 1997 г. е ръководител на Клиниката по урология.

Доц. Петкова е автор и съавтор на множество научни публикации. Освен забележителната си лекарска и научна кариера, тя ще бъде запомнена и като успешен здравен мениджър и изпълнителен директор на МБАЛ „Св. Анна“ до 2010 г.

Коментари