Публикация

Спортна инициатива помага на болните от паркинсон

Велосъстезанието е част от календара на Столична община и се провежда в подкрепа на кампанията „София 2018 - Европейска столица на спорта“.


На 19-ти юли в София ще се организира атрактивно вело състезание в дисциплина кроскънтри, в което ще могат да се включат както професионалисти, така и деца и любители колоездачи.

Състезанието ще бъде открито на 19 юли от 12 ч. с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон, за да покажат, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно. Инициативата е част от кампанията „Живот с Паркинсон“ (www.parkinson.bg), целяща да помогне на болните от паркинсон и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването. В събитието ще се включат и полулярни личности, сред които Сани Жекова, Ива Дойчинова, Димо Стоянов, Весела Бонева и др.

Велосъстезанието е част от календара на Столична община и се провежда в подкрепа на кампанията „София 2018 - Европейска столица на спорта“. Основната цел на XCO София е да привлече повече различни хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.

Трасето за състезанието се разпростира от поляната в дясно от входа на Южния парк от страната на бул.Витоша, където ще бъде и основната зона, стига до квартал Лозенец и се връща обратно. Трасето е много интересно и минава през някои от потайностите, които крие Южния парк и много малко хора знаят че съществуват. В зависимост от категорията в която участват състезателите ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута, а най-бързите ще бъдат наградени подобаващо.

Всеки които иска да се включи в събитието е необходимо да попълни онлайн формата за регистрации тук.

Програма

19.07 Неделя

9:00 –11:00 Регистрация

9:00 –12:00 Тренировка

12:00 Откриване на състезанието

12:30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон

13:00 Старт детско състезание

14:00 Старт категория „Хоби“

15:30 Старт категория „Елит“

17:00 Награждаване

Коментари