Публикация

Днес в МБАЛ "Бургасмед" беше извършена изключително сложна и животоспасяваща операция на гръбначен мозък и гръбначен стълб

Болница "Бургасмед" се откроява с факта, че към момента предлага най-съвременното и ефективно неврохирургично лечение, както на български, така и на чуждестранни граждани.


Днес, отново беше извършена изключително сложна и животоспасяваща операция на гръбначен мозък и гръбначен стълб, поради силно притискане на гръбначния мозък в гръбначния канал, като състоянието води до пълно обездвижване на пациента от нивото на притискане, невъзможност за регулиране на изхождането, уринирането и др. процеси.

Екипът извършил сложната операция е:
- Д-р Людмил Гецов - неврохирург, операционна неврохирургична сестра - Живка Димова, операционен санитар Златина Узунова

- анестезиолог - Д-р Николай Маринчев и анестезиологична м.с. Христина Заралиева

След края на операцията, болният е преведен в реанимация - ОАИЛ, за следоперативно наблюдение, с възвърната чувствителност и движения на долните крайници, и липса на болка.

Болница "Бургасмед", пожелава скорошно възстановяване на пациента, и изразява своята благодарност към екипите, участвали в тази операция.

Коментари