Публикация

На симпозиум в УМБАЛ „Св. Анна“ бяха демонстрирани иновативни практики за лечение на пациенти с хронична артериална недостатъчност на крайниците

​В Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“, на 16 юли се проведе симпозиум, на който д-р Димитрий Кухели* от Словения демонстрира иновативни практики за лечение на пациенти с хронична артериална недостатъчност на крайниците.


Домакин на симпозиума беше доцент д-р Божидар Финков**. Присъстваха интервенционални и инвазивни кардиолози и съдови хирурзи от цялата страна. В рамките на симпозиума, гостът от Словения извърши успешни операции на четирима пациенти, демонстрирайки нестандартни подходи с достъп през политеална артерия. Като позитивна тенденция беше отбелязан фактът, че Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Св. Анна“ все по-успешно се специализра в операциите за възстановяване на пациенти с хронична артериална недостатъчност на крайниците (ХАНК). 

* Д-р Димитрий Кухели е Заместник-директор на Института по клинична радиология в Любляна и Началник на отдела по интервенционна радиология в Медицинския университетски център в Любляна, Словения. 

**Доц. Д-р Божидар Финков е Началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“ и е Председател на Българското дружество по интервенционна кардиология, член на Европейското дружество по кардиология.

Коментари