Ретроградната Венера и нейното отражение върху здравето
Цветелина Петрова
Цветелина Петрова
Експерт
Ретроградната Венера и нейното отражение върху здравето

Ретроградната Венера и нейното отражение върху здравето

На 25 юли навлизаме в ретроградна Венера. Какви неща, свързани със здравето, трябва да правим през този период?

Древните астролози са наричали Венера «малкото щастие», дотолкова ценно се считало нейното благоприятно влияние върху личността и обществото, техните дела и грижи. Венера отговаря за нашите взаимоотношения с любимите ни хора, какво ценим в партньора, към какви прояви на любов сме свикнали. Тази планета също тясно е свързана с нашето понятие за красота като цяло, с естетическия вкус, усещане за комфорта. Венера влияе и на финансовата сфера, върху нашето отношение към материалните ценности. Ретроградната Венера в периода на своето движение по небето ни заставя да преосмислим своето отношение по тези въпроси, да се спрем и да се попитаме, кое действително се явява важно в нашия живот, кое носи най-голямото ни щастие и комфорт.

Една от най-добрите препоръки по темата какво да правим на ретроградна Венера (25 юли - 6 септември) е да отделим достатъчно внимание и грижи за здравето си и естествената си красота. Меки козметични процедури насочени към изчистване, хранене, овлажняване – ще окажат потресаващ ефект сега. Времето е отлично да започнете да коригирате теглото си, минете на диета, отидете на масаж или в спортна зала, направете онова, което отдавна сте отлагали като грижа за себе си.

Диети и прочистващи програми

  • Според теорията на Шелтън за разделното хранене белтъците да се смилат отделно от въглехидратите и в различно време. На практика е доказано в множество изследвания, че хранителните вещества се усвояват и метаболизират най-добре именно при съчетаване на различни продукти при един прием на храна. На какво се дължи тогава намаляването на теглото? Прочетете в статията на д-р Цветанка Янакиева - Разделното хранене - истини и митове. (Д-р Янакиева има дългогодишен опит в областта на спортната медицина, профилактиката, хранене, отслабване, възстановяване и биостимулиране. Повече информация може да прочетете в нейния профил )
  • На кои храни да наблегнем, ако искаме здраво и красиво тяло? Своеобразна класация на 25-те най-здравословни храни според американското популярно списание Health и още много интересни статии за ползите от различни продукти ще откриете в темата "Здравословно хранене" .
  • здравословно хранене диети разделно хранене

  • В дискусията Да си поговорим за здравословното хранене може да споделите кои са любимите ви диети, какъв хранителен режим спазвате, да обмените мисли и опит с останалите потребители на социалната мрежа за здраве. 
  • На всеки от нас му се е случвало да пробва хиляди диети, но все без резултат. Защо? Какви грешки допускаме? Прочетете в статията 10 грешки, които ни пречат да отслабнем
  • Ако крайната ви цел не е отслабване, а по-скоро желаете да изчистите организма си от токсините, може да пробвате 10-дневната детокс програма, съобразена именно с ретроградната Венера. Започва на 27 юли и ще продължи до 5 август. Хранителния режим е изготвен от Бени от Здравей, а дихателните упражнения са подбрани от фитнес инструкторката Руми. Информация за програмата може да прочетете тук: Здравей Лятна кампания

Спортуване 

Друг начин за коригиране на теглото или поддържане на фигурата е редовното спортуване. Ако ви липсва постоянство, може да пробвате тези 17 прости стъпки, които ще ви мотивират да спортувате. Действат ли ви мотивиращо? Споделете в коментарите по-долу.

спортуване фитнес тренировки

Разкрасителни процедури

Какви грижи трябва да полагаме за кожата през лятото може да научите от видеото с д-р Ирина Апостолова - специалист по Дерматология. (Повече информация може да прочетете в нейния профил.)

д-р Ирина Кирилова

Аз реших да изчистя тялото си от токсините с програмата на Бени от Здравей и да засиля тренировките. А ти какви грижи ще положиш за здравето си през ретроградната Венера? Сподели в коментарите.

Мнения