Публикация

Осмата национална конференция на гинеколозите от доболничната помощ е на морето есента

Над 200 медици се очаква да се съберат между 18 и 21 септември в курорта "Свети Влас"


Хомеопатия и фитотерапевтични алтернативи в акушерството и гинекологията са две от темите, които ще бъдат представени на осмата национална конференция на АГ специалистите от доболничната помощ, която ще се проведе от 18 до 21 септември 2015 г. в хотел „Garden of Eden“***** в курорта „Св. Влас“.

Над 200 медици – гинеколози и общопрактикуващи лекари, се очаква да се включат във форума, заяви председателят Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ доц. д-р Петър Петров. Програмата на форума обхваща научни сесии, сателитни симпозиуми и фирмени презентации, където ще бъдат разгледани актуални за съвременната медицина теми. Сред тях са полово предаваните инфекции, свръхактивен пикочен мехур, диагностика на преканцерозите на маточната шийка, съвременни възможности за онкопрофилактика и терапия, анемични и хипертензивни състояния по време на бременност.Те ще бъдат представени от утвърдени специалисти у нас.

В рамките на конференцията ще бъде проведен обучителен курс по 4D ултразвукова диагностика от водещи лектори от областта на акушерството и гинекологията.

Доц. Петров отбеляза, че за първи път форумът се провежда през есента и очаква интересът към конференцията от страна на лекарите да бъде сериозен. Каним и семейните лекари, тъй като те имат ключова роля в доболничната помощ, заяви председателят.

Коментари