Публикация

9 трика за по-лесно понасяне на горещините

Въпреки, че навън времето е по-скоро за плаж, отколкото за работа, все пак се налага и да се работи. Вижте някои ценни правила, които помагат за справяне с горещините


Сън - осигурете си поне 8 часа сън. Не е лесно да се спи в горещините, но се постарайте да си осигурите обстановка, която ви поззволява да се наспите - спуснете щорите или плътните завеси, разтворете вратите и прозорците, за да се раздвижи въздухът. Ако имате климатик, настройте го на подходяща температура.

Използвайте хладните сутрини - дори да не сте привърженик на ранното ставане, постарайте се да използвате докато все още навън е хладно. Така денят ви ще започне свежо.

Пийте много течности - вода, сок, таратор - колкото повече, толкова по-добре.Ментовите напитки са много тонизиращи. Избягвайте газираното.

Създайте комфорт на работното си място - ако нямате климатик, който да регулира температурата, непременно си осигурете вентилатор.

Чести разхлаждащи почивки - осигурявайте си почивки, в които да се разхлаждате.

Мислете за хубави неща - набележете си позитивни цели за свободното време, за да имате мотивация.

Хапвайте леки храни - избягвайте тежките и мазни храни, наблегнете на салатите.

Удобни дрехи и обувки - избирайте удобни дрехи от леки естествени материи. Същото важи и за обувките.

Разходки по хлад - използвайте ранните утрини и късните вечери, за да се разходите на хлад. Това ще ви осигури енергия и ще ви зареди.

Споделете и вие своя начин за справяне с жегите!

Коментари

Разходка по мокрия пясък, потапяне в морето, след което следва настаняване под тентата. Процедурата се повтаря 4-5 пъти дневно. :)

Добре ще се почувствате също с един лек коктейл от сода или спрайт с мента и много лед. Ако добавите и няколко листа прясна мента, ще е още по-вкусно, а и чашата ще изглежда по-добре - за пълно удоволствие

Най-любимото разхлаждане е да отида на чешмата да пусна ледена вода и да си намокря китките хубаво, а после да сложа и студена вода на сгъвките на лактите, така се охлажда кръвта и поне за малко има облекчение.