Публикация

Природни средства срещу кожни алергии


Кожните алергии се появяват по различни причини. Те може да се дължат на типа на кожата или на външни фактори. Алергичен обрив може да се причини от силни химикали, различни храни, от някое лекарство или поради свръхчувствителна кожа. За да се излекува алергията, е важно да се открие причинителят.

Някои билкови продукти помагат за изчезването на обривите – с активните си съставки те блокират външните причинители и  възстановяват нормалното състояние на кожата.

С какво можете да си помогнете при  алергични обриви:
      Сменяйте много често чаршафите си. 

      Употребявайте само глицеринов сапун. 

      Не използвайте  възглавници и завивки от перушина.

      Предпочитайте козметика на билкова основа.

      Оставете  алкохола и цигарите.   

Обикновенно при алергии лекарите предписват препарати, но може да опитате да  излекувате обривите със следните природни средства:

 - Листата на бадемовото дърво имат антиалергични свойства. Налагайте обрива с намачкани листа два пъти на ден.
 - Друго средство за лечение на обриви е смес от чаена лъжичка лимонов сок и малко кокосово масло. Сместа трябва да престои върху болното място около 1 час и след това да се измие със студена вода
 - Счукайте малко семена от папая, прибавете към тях една чаена лъжичка лимонов сок и наложете сместа върху чувствителното място. След 10-15 минути измийте със студена вода.
 - Процедурата се извършва 1 път на ден превантивно и 2 пъти на ден, ако обривът се е появил. След измиването попийте внимателно. 

 - Високите дози витамин С предотвратяват алергиите. Препоръчва се на склонните към алергии хора да пият всяка сутрин чаша вода с един изстискан лимон .
 - Срещу кожните алергии  помага и чаша вода с 2 чаени лъжички ябълков оцет един път дневно.

 - Опитайте и следната билкова смес:
Чаена лъжичка смляно маково семе се смесва с 1 ч. лъжичка вода и  сок от лайм  и се налага върху чувствителното място. Сърбежът и зачервяването ще изчезнат.

Ако обаче имате признаци като повишена секреция от носа, зачервяване и сърбеж на очите – тогава се препоръчват локални антиалергични препарати от рода на „Алергодил”.

Коментари