Публикация

МБАЛ Бургас подписва договор за партньорство с Военно-медицинска академия

Специалисти от ВМА ще правят прегледи и визитации в Бургаската болница


МБАЛ Бургас подписва договор за партньорство с Военно-медицинска академия (ВМА). Целта му е сътрудничество в административно-клиничен аспект, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев. На среща с началника на ВМА проф. Николай Петров вече са обсъдени конкретни дейности – утвърдени специалисти от ВМА да идват в Бургаската болница, да консултират пациенти, да правят прегледи на желаещи. Те ще оказват методологична помощ и ще минават визитации.

Договорът трябва да бъде подписан до края на м. август т.г. Тогава ще бъде уточнен и списъкът с имената на специалистите, които ще имат редовни прегледи тук. Идеята е те да бъдат възможно най-много, от различни медицински специалности.

И в момента МБАЛ Бургас работи заедно със специалисти от ВМА. Всяко отделение на Бургаската болница има методичен ръководител – професори и доценти по медицина, които работят и преподават в университетските клиники към медицинските университети в цялата страна. Те оказват пряко ръководство на отделенията, дават указания за подобряване на работата, въвеждат нови методи и практики за лечение и операции. Към тях могат да се обръщат лекарите, когато имат труден случай или нужда от още едно мнение.

Специалистите от ВМА, които работят с МБАЛ Бургас като методични ръководители в момента, са доц. Владимир Наков (неврохирург) и доц. д-р Стефан Левтеров (анестезиология и интензивно лечение).

Коментари