Публикация

Какво да зачеркнем от списъка за пазар?


За никого вече не е тайна, че неправилното хранене е причинява сърдечно-съдови и стомашно-чревни заболявания, затлъстяване с всичките последици и в крайна сметка значително съкращава живота.

Затова и специалистите се опитват да предпазят хората от доказано вредните храни, сред които безпорно са:

Дъвчащи бонбони. Те съдържат голямо количество захар, която съсипва  зъбите, както и различни химически добавки, оцветители и др.

Чипс. Независимо дали е царевичен или картофен. Чипсовете са смес от въглехидрати и мазнини, подправени с оцветители, вкусови заместители, поднесени в красива опаковка.

Газирани напитки. Или поне повечето от тях. Те са смес от захар и химически добавки. Помагат по-бързо да се разпределят из организма вредните съставки.

Шоколадови десерти. Това е огромно количество калории в съчетание с химически добавки и генномодифицирани продукти, ароматизатори и оцветители.

Колбаси, кренвирши. Различните месни деликатеси са наистина вредни. В тях има много скрити мазнини, които са прикрити от овкусители и ароматизатори.

Мазно месо. То води до образуването на холестеринови плаки върху кръвоносните съдове, което ускорява процеса на стареене на организма и предизвиква сърдечно-съдови заболявания.

Майонеза. Тя е висококалоричен продукт, съдържа много мазнини и въглехидрати. Повечето производители не се притесняват да добавят сериозно количество оцветители, ароматизатори, подсладители и др. Кетчупът и различните сосове също влизат в тази група.

Сухи супи. В тях има само химия, затова ги избягвайте.

Сол. Тя играе голяма роля в човешкия организъм. От нея не бива да се отказваме, но трябва да ограничим употребата й.

Алкохол. Той е много калоричен и има странични действия – пречи на усвояването на витамините и понижава имунната защита на организма.

Коментари