Публикация

Честото използване на клечки за уши може да доведе до отит (видео)

В разгара на лятото един от най-честите поводи пациентите да се обърнат към УНГ специалист, е възпалението на кожата на въшния слухов проход или т. нар. външен отит.


В разгара на лятото един от най-честите поводи пациентите да се обърнат към УНГ специалист, е възпалението на кожата на въшния слухов проход или т. нар. външен отит. 

Причината е, че през този сезон обикновено посещават различни водни басейни, а не навсякъде водата е чисто.
Честото почистване с тампони за уши е изключително вредно. Редно е те да се почистват веднъж седмично със спрей.
В никакъв случай пациентите не бива да неглижират това състояние, а своевременно да посетят УНГ специалист. Той трябва да прецени дали става дума за възпаление на външното ухо или инфекцията е преминала от другата страна на тъпанчевата мембрана и е довела до среден отит. Това се случва често, когато човек се гмурка. В такъв случай се налага приложението на антибиотици. Най-подходящи са препаратите от макролидната група.

Коментари

Исках само да ѝ дам 5 звезди. Надявах се да мога да ѝ благодаря за лечението. И ще го направя на място 😊 За 20 години в Германия и след около 4-5 операции и разни "лечения" на загубения ми слух, тази жена, тази лекарка в истинския смисъл на думата, успя за по-малко от 2 седмици да направи слуховия ми апарат ненужен. Възхитена съм от начините ѝ на лечение. Наскоро чух мотото на лекарите от тъй обичайният от нас Запад:  Цитирам по памет -" Лекувай пациента така, че да си остане пациент, а не да стане Човек", което за мен е анти Хипократорско. Топли ми душата, че са останали все още в този фармацефтично - мафиот ски свят истински лекари - лечители. Огромно Благодаря! 🌹 Сега няма да се отърве те от мен 😊. Поне два - три пъти в годината ♥️