Публикация

Клиниката по диабетология в УСБАЛЕ се довери на CredoWeb

Това е единствената специализирана клиника за захарен диабет у нас


Клиниката по диабетология в УСБАЛЕ „Проф. Иван Пенчев“ към Медицинския университет – София, е новият член на професионалната мрежа за здраве и здравеопазване CredoWeb.

Тя е единствената специализирана клиника за захарен диабет в страната. Предлага високопрофесионална помощ на пациенти в различен стадий за заболяването, включително с хронични и остри усложнения, както и болни, които имат нужда от спешна помощ. Ежегодно през нея преминават над 1500 пациенти със захарен диабет от цялата страна, обяснява началникът й проф. Цветалина Танкова.  Изследват се и хора с хипогликемия, с органичен или функционален хиперинсулинизъм. За постъпване е нужно направление в клинична пътека “Декомпенсиран захарен диабет”.

В клиниката работят специалисти с доказан авторитет и професионализъм, специализирали във водещи европейски центрове по проблемите на захарния диабет и обучението на пациенти.

Уникалното в клиниката:

  • Център за обучение на пациенти със захарен диабет, създаден по швейцарски модел
  • Център за диабетно стъпало, в който се извършва профилактика, лечение и обучение на пациенти със засегнати от диабета долни крайници
  •  Център за превенция на захарния диабет, в който се работи по уникална собствена стратегия
  • Кабинет за автономна диабетна полиневропатия с модерна американска апаратура 

Коментари