Публикация

10 причини да изберем неподвижното протезиране,пред подвижното

Мостовата конструкция е най близка по усещане до нормалното съзъбие,усигурява чувство за стабилност,естетика,функция,зравина ,превенция на пародонта и останалото съзъбие.


1.МОСТА е неподвижна конструкция,която се циментира върху зъбите,ограничаващи дефекта.Това осигурява стабилност на конструкцията.

2.Много лесно и бързо е привикването към неподвижното протезиране.

3.Има материали,като керамиката,които осигуряват перфектна естетика и чувство на чистота и свежест в устата.

4.Керамичните мостове осигуряват освен перфектна естетика ,а и добра хигиена.

5.Чувство на чистота,свежест,естетика,стабилност.

6.Мостовата конструкция създава оптималния контакт със съседните зъби,което осигурява пренасянето на дъвкателното налягане и към тях и пази венечната папила от травматизъм.

7.Предаването на дъвкателното налягане при моста ,става физиологично-по пътя-мост-зъб-периодонциум-кост,както и при здравото съзъбие.

8.Моста запазва силно разрушения зъб от счупване и последваща екстракция.

9.Моста осигурява групово поемане на дъвкателното налягане и преразпределянето му върху всички зъби,т.е. щадящи са за пародонта.

10.Големите мостови конструкци имат шиниращ ефект.При пародонтозни зъби,под които има загуба на кост,обхванати всички в една мостова конструкция,те едновременно поемат дъвкателното налягане и го преразпределят по всички зъби.Така се запазва за по дълго време останалия пародонт,спира се тяхното разклащане и живота им в устната кухина се удължава.

СВОЕВРЕМЕННО протезирайте празните пространства във вашето съзъбие.Дори и един изваден зъб,крие опасности за преместване на съседните зъби,на антагонистите,създаване на пародонтални проблеми в участъка,блокажи и други лоши последици.

ПРОТЕЗИРАНОТО СЪЗЪБИЕ осигурява нормална функция,естетика,самчувствие и конфорт на пациента.БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СЕ УСМИХВАЙТЕ!

Коментари