Публикация

Доц. П.Троянова остава начело на Онкологичната болница в София


Комисия на Министерството на здравеопазването, оглавявана от д-р Иван Букарев, е определила за победител в конкурса за директор на Специализираната болница за активно лечение по онкология доц. Петранка Троянова.
Това съобщава Центърът за защита правата в здравеопазването, като припомня, че
преди месец доц. Троянова бе отстранена от директорското място по искане на прокуратурата.

Тъй като срещу нея се води предварително производство, за временно изпълняващ длъжността беше назначен д-р Михаил Шиндов. В обявения по-късно конкурс от здравното ведомство документи са подали досегашният директор и нейният заместник, впоследствие обаче д-р Шиндов се е отказал от участие.

От ЦЗПЗ са категорични, че по този начин министър Евгений Желев заобикаля прокурорското искане за отстраняване на изпълнителния директор на болницата, като в последните дни на своето управление демонстрира незачитане и неуважение на съдебната власт.

„Съучастници в това деяние са доц. Букарев, д-р Шиндов и, разбира се, доц. Троянова. Последната освен че е следствена за злоупотреби със служебното положение, само преди няколко месеца предизвика бурните протести на пациенти и персонала на СБАЛО, когато се опита чрез административни хватки да отстрани едни от най-добрите специалисти в болницата. Има и още един въпрос, който търси отговор, а именно с какво толкова доц. Троянова е заинтересовала д-р Желев, че в последните дни на своя мандат да предприема такива злепоставящи го машинации. Очевидно това не са добри мениджърски умения, защото резултатите от управлението са плачевни не само от организационна, но и от финансова гледна точка.” – посочва Центърът за защита правата в здравеопазването.

Коментари