Публикация

Безплатни прегледи за венозни заболявания в „Софиямед“

Безплатните прегледите ще се осъществят в БЛОК 2 на лечебното заведение, намиращ се на ул."Димитър Моллов" 10 на 25, 26 и 27-ми август от 13:00 до 16:00ч.. Необходимо е предварително записване на тел. 0700 31 051


Университетска болница „Софиямед“ обявява безплатни диагностично-консултативни прегледи за пациенти с венозни заболявания. Те ще се извършат от специалистите от отделението по съдова хирургия на 25, 26 и 27-ми август от 13:00 до 16:00ч. след предварително записване на тел. 0700 31 051.

Прегледите са в рамките на кампанията на болницата „Бъдете здрави!“, която цели да повиши информираността на обществото за профилактирането на социално-значимите заболявания .

“Първите симптоми на венозна недостатъчност са тежест в подбедриците, болка в долните крайници при покой, оттоци около глезените, нощни крампи (схващания). Венозните заболявания са медицински и социално значим проблем поради тежките усложнения, които причиняват. При развита флеботромбоза например съществува вероятност да се откъсне тромб, който да се пренесе от кръвния ток през сърцето до белия дроб и да се развие т.нар. белодробна тромбемболия, която не рядко завършва фатално. По данни на СЗО това усложнение на заболяването е 4-тата по честота причина за смъртност в света. Поради това от изключителна важност е провеждането на скринингови прегледи на голяма част от населението с цел диагностициране и ранна профилактика, както и лечение в ранен стадии преди да са настъпили тежки усложнения“, коментира д-р Димитър Марков, д.м. завеждащ отделението по съдова хирургия в УМБАЛ „Софиямед“.

Безплатните прегледите ще се осъществят в БЛОК 2 на лечебното заведение, намиращ се на ул."Димитър Моллов" 10.

Коментари