Публикация

"Форбс" класира и най-здравословните храни


Авторитетното издание „Форбс”, което най-често бива цитирано с класациите си на най-богатите в света, публикува списък с най-добрите за човешкото здраве храни /като се абстрахира от кулинарните традиции или лечебните диети в различните региони/.

Към тези продукти са причислени ягодите, орехите и бобовите, влизащи в менюто на всички дълголетници.
Сокът от нар, понижаващ кръвното и с доказано въздействие върху раковите клетки, е окачествен като „природна виагра”.

„Форбс” опровергава резервираното отношение на някои световни диетолози към месото, посочвайки, че продуктът , получен от хранени на зелени пасища животни,  е сред най-здравословните за човека.


Към жизненоважните храни се отнасят също прясното мляко и яйцата, а също и океанската, а не отгледана в развъдници сьомга.

Списанието напомня, че в света няма „лоши” зеленчуци, специално отбелязвайки ценните качества на зелето във всичките му разновидности – обикновено, брюкселско, броколи и т.н.

Здравословната сила на ябълките, проверена в хилядолетната история на човечеството, е на върха на предпочитанията сред плодовете. 

Лукът и чесънът са безспорно препоръчителни за хранителния режим на тези, които са загрижени за дълголетието си.

 Сред напитките първенството е за елексира на здравето – зеленият чай.

Публикацията във  „Форбс” подчертава важната подробност, че всички посочени продукти трябва да се консумират в суров вид или подложени на минимална топлинна обработка.

Коментари