Публикация

Ние сме това, което ядем и мислим!


Размисли след инфаркта

Това е писмото на нашия читател К.Кирилов, на 47 години. В него няма открития, има загриженост от съвкупността общоизвестни, но неглижирани в лудия бяг на съвременния живот факти.

Предлагаме ви го и заради прозрението, което ни спохожда - за жалост след, а не преди болестта.

Не всички мислим еднакво. Не всички вярваме в Бог... Но всеки от нас иска да е здрав, щастлив, да не плаче, а да се смее...да са здрави децата ни, да сме успешни в живота си.
Здраве е ключовата дума! Ако имаш здраве – имаш всичко...
 
На прекрасна планета трябваше да живеем, с чудна природа! Бистра, чиста вода и плодородни растения трябваше да поддържат здравето в телата ни... Но хората не последваха съветите на Бог, за съжаление и аз бях заблуден в дяволската въртележка около мен.
Пари и власт са новите богове. Изгубихме си ума по тях. Появиха се нови технологии и идеи включително в най-важната за живота сфера – храненето.

Променихме принципа "ядем за да живеем" с "живеем, за да ядем"! Така простата и чиста храна се замени със сложна, обработена в машини изкуствена храна. Чистата вода се замени от напитки с неясно съдържание. 

Лъскави опаковки, добра реклама – добра печалба! Храненето е удоволствие, а не необходимост.

На хората се предлагат неестествени храни, съдържащи убийствените съставки на наситените мазнини, изкуствени подсладители и химически овкусители... Маргарин, чипс, снакс, кола... се консумира навсякъде. 

В заведения за бързо хранене и луксозни ресторанти се предлагат храни с пикантен вкус, от продукти топлинно и машинно обработени по технологии, влияещи на вкуса – добре, но на здравето – не!
Дори и в болниците -  хората със запушени артерии, високо кръвно, болни стомаси, сърца и черен дроб не осъзнават, че са сбъркали в храненето! Няма лошо!

Дойдоха нови скъпи технологии, НО за лечение на последиците от неправилното хранене... Животоспасяващи лекарства до гроб и скъпи операции! Увредения с "невинно" хранене геном на човечеството е абониран вечно за системата на този дяволски бумеранг на унищожение.

Цигарите вредят не само с това, че се пушат! Този невинен наркотик е естествено вреден със своите съставки... но пръскан с хербициди, инсектициди и всякакви други химикали става като бойно отровно вещество и трови невинно и непушачите! Тютюнът се сее обикновено върху непригодни за друго земи, нерядко заразени с промишлени отпадъци и химикали.

В топлите дни се пие студена бира и газирани напитки - хубав бизнес! Охладено, тялото трябва да компенсира обърканата си програма...Голяма работа – нали ни е кеф! Фризери се продават и касовият апарат работи. Моля ви, спрете да мислите само за печалби и кеф!
Газираните, сладки напитки увреждат стомаха и предизвикват диабет. Особено неясният им състав от химичеески подсладители ароматизатори и оцветители трови особено децата ни от малки.

Вафли, бонбони, бисквити съдържат изкуствени овкусители, стабилизатори и други химикали...Децата ядат масово сладко, но не мед и плодове, а продукти с химикали и наситени мазнини...Като се увреди стомахът, се уврежда целият организъм! Това, което ядем и пием, влияе на живота ни!

Алкохол и кафе се пие навсякъде. По-лошо е, че тати и мама го почват от ранни години пред децата и децата правят това, което виждат!  
Бумерангът на злото се е интегрирал в духовната сфера. Телевизия , интернет, музика, филми, електронни игри, книги и публикации с кръв, извратен секс, насилие, лъжа! Бумерангът се връща - престъпност сред децата, насилие, омраза, страх, несигурност! Но какво да се прави, бизнес...

Но бумерангът лети обратно... природата се променя неудържимо. Отровите попадат и в хората с пари. И те ще страдат и техните деца ще боледуват. Променя се и генотипът. Цялата планета боледува. Променя се моралът.

За съжаление, завъртян в дяволския бумеранг, и аз не се хранех правилно и аз правех бизнес и пари... 
След инфаркта, който получих, искам да спра по някакъв начин бумеранга!
Не желая да умират деца от диабет! Млади хора от инфаркти! – Ако някой от комерсиални цели разкри злоупотребите и измамите с млечни продукти... Бих искал да се разказва и за всичко това...
Зная, че няма да затворя заводите за маргарин, заводите за цигари и кола...но ако хората се замислят – ще съм доволен!

Коментари