Публикация

МБАЛ Бургас премахва такса придружител на деца до 2 години

Заповедта влиза в сила от 18 август.


МБАЛ Бургас премахва таксата за придружител на деца до 2-годишна възраст. Заповедта на изпълнителния директор на болницата д-р Георги Матев влиза в сила от утре, 18 август 2015 г. След тази дата майките на най-малките пациенти на болницата няма да плащат, за да стоят при болните си деца.

Срещу таксата имаше недоволство от страна на родителите. „Преценихме, че хората имат право и не е редно майките да бъдат задължавани да плащат, за да се грижат за болните си деца. Те не могат да ги оставят в болницата сами, както това е възможно при по-големите деца и при възрастните пациенти. Правото на придружител на дете до 2-годишна възраст е залегнало и в медицинските стандарти по педиатрия, с които сме длъжни да се съобразяваме и затова ръководството реши таксата да бъде премахната“, коментира д-р Георги Матев.

Таксата за придружител в МБАЛ Бургас е 9 лв. без ползване на легло и 20 лв. с ползване на легло. В сумата влиза денонощен престой на територията на отделението и храната. Таксите са едни и същи за всички отделения на болницата.

Коментари

Похвална инициатива на МБАЛ Бургас!