Публикация

Паста мумио от Хималаите с удивителни резултати при счупвания

мумио, счупване, натурален, продукт, Хималаи, паста, кости


Натурални продукти или класически лекарства? Спорът кое е по-добро няма категоричен отговор и най-общо зависи от заболяването и пациента. Факт е, обаче, че „природните лекарства“ привличат все повече привърженици, които държат на естественото лечение и липсата на странични действия.

При счупвания на кости например все по-голяма популярност набира естествения продукт, добит от Хималаите - мумио. Заради бързия ефект по зарастване на костната тъкан той успешно конкурира редица лекарствени субстанции. Това е и основната причина да е масово търсен от хора, пострадали при катастрофи и при инциденти с наранявания.

За удивителните му свойства се разказва от хилядолетия. Още в трактатите на Хипократ и Авицена мумио е описано като най-доброто природно средство за лечение на опорно-двигателния апарат.

Лечебната смола, образувана в продължение на хилядолетия във високопланинските пещери, съдържа почти цялата Менделеева таблица. Доказано е наличие на над 50 химични елемента и около 30 биологични вещества. Мумио има приложение при редица заболявания, но има вълшебно действие за костите и ставите, тъй като е богато на калций, калий, магнезий, цинк, желязо и още много полезни вещества. Действа противовъзпалително, засилва регенериращите процеси, има изразени биостимулиращи и общоукрепващи свойства.

„Уникален продукт. Ползвам го при състезатели и приятели със счупвания, навяхване и изкълчване. Ефектът е поразителен“, разказва треньорът по лека атлетика Георги Бахчеванов. За първи път чул за мумио през далечната 1966 г. в Москва. „Бяхме на лагер. При тренировка, Развигор Янков - наш състезател по овчарски скок пострада. Направихме снимка, която показа, че е счупена лакетна кост. Помогнаха ни руснаци, които дойдоха с едно бурканче с нещо черно вътре. Разредиха го с вода и започнахме да му даваме да пие по схема“, спомня си Бахчеванов. След 25 дни в България на новата снимка нямало и помен от счупеното. Оттогава редовно ползва мумио.

При навяхване и изкълчване прилага 20 грама паста, разтворена в 2 литра вода с 200 мг. чист спирт. При счупване се комбинира с анаболно средство. Пие се 20 дни по схема.

Освен при счупвания, алтернативната медицина разчита изключително много на мумио при артрит, ставни болки, болки в гърба. Богатата му палитра от полезни вещества, витамини и минерали подпомага бързото зарастването на костите, както и облекчаване на болките при възпалителни изменения. Полезното му действие включва запълване на празнината между костните фрагменти. Пациенти съобщават за подобрение още на следващия ден след първия прием – подуването намалява, повишава се подвижността, нормализира се температурата.

У нас продуктът може да се намери във вид на таблетки, капсули и под формата на паста. Експертите напомнят, че при таблетиране и капсулиране мумиото е изложено на химични и термични промени, при които основните му лечебни свойства се загубват. Затова най-сигурният начин да ползвате истинско, натурално мумио е да заложите на паста. Може да проверите автентичността й като смачкате малко парче. Ако от топлината на ръката то започне да омеква и стане като восък, това е мумио с много добро качество. Надеждно доказателство ще получите и ако го пробвате при счупвания на костите.

Точно така, разказват лекари, експериментирали по-недоверчиви пациенти. Те счупили умишлено единия крак на кокошка. Шинирали го с пръчици и го наложили с мумио, след което го превързали с бинт. Дали й също да пие разтворено във вода мумио. За два дни кокошката била „на крака“.

Как се ползва мумио при различните заболявания може да разберете от книжка с рецепти, която се предлага безплатно към пакетите с натурална паста мумио от Хималаите. При болки в тазобедрена, колянна става и гръбначен стълб се приема по 0,1-0,2 гр. мумио в смес с мляко и мед в съотношение 1:20. Приемът е по два пъти дневно в продължение на 20 дни. Повтаря се след 10-дневно прекъсване.

При костни счупвания са необходими 2 грама мумио на 100 мл. вода или общо около 40 грама мумио. Пие се 20 дни, като първите 10 се приема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене. Следващите 10 дни дозата отново е разпределена на 3 приема, но по 1,5 супена лъжица.

Краткият курс на лечение е 6 дни. При него се пие 5 грама мумио 3 пъти дневно преди хранене.

Паста мумио може да намерите в аптеките, където се предлага в херметически затворени пакети от 5, 10 и 20 грама. Не забравяйте, че като паста продуктът запазва полезното си действие, а най-мощното мумио е с произход – Хималаите, подчертават лекари. Приложението му е широко – нервни, съдови заболявания, бронхит, диабет, стомашни проблеми и много други.

" }-->

Коментари