Публикация

Как да засилим имунитета на детето преди тръгване на градина

имунитет, детска градина, ясла, имунобел, хомеопатия, мумио, билки, аюрведа


Тръгването на ясла или градина е съпроводено със силен стрес за детето, който неминуемо рефлектира на имунитета му. Спадът на недоизградената още имунна система означава повече инфекции и повече болести.

Без да стряскаме майките, световни експерти твърдят, че ако детето посещава градина или училище, то ще боледува от 6 до 12 пъти годишно. Въпросът е как ще реагира на инфекцията – дали ще я изкара само със сополки или ще повлече усложнения и то за дълго време.

Педиатри са категорични, че за добър имунитет говорим тогава, когато боледуването протича за кратко, организмът се възстановява бързо и става по-устойчив на патогенни микроорганизми.

Затова е важно да подготвим организма на детето преди тръгване на градина. На първо място - психически. За да намалим нивото на стрес, може да му разкажем позитивно за новостите, които го чакат – нови приятели, интересни играчки, забавни занимания и игри.

Осигуряването на защита срещу инфекциите е нелека задача, защото незрялата имунна система в група от 20-30 деца няма как да не допусне „пробив“. Ако той се дължи на вируси, пиенето на антибиотик може допълнително да понижи имунния отговор. За това се прилагат специални антивирусни препарати като Изопринозин и Изорекс например. Ако заболяването е на бактериална основа, след консултация с лекар може да се назначават подходящи антибиотици. Не забравяйте успоредно с тях да пиете и пробиотици, за да възстановите баланса на чревната флора.

За да предпазим детето от тежко протичане на заболяването, се препоръчва месец преди тръгване на градина или училище да подпомогнем работата на имунната система с билкови или хомеопатични продукти. Важното при тях е, че нямат странични действия, нямат алергизиращи реакции и осигуряват естествено и безопасно подпомагане на организма да се справи сам с „агресора“.

Подходящи за подрастващия детски организъм са няколко хомеопатични лекарства, които за улеснение на родителите, са включени в състава на комплексния хомеопатичен препарат ИМУНОБЕЛ. Той е българско производство и помага да повишим общия и локалния имунитет на детето.В него са обеденини 4 активни съставки:

Ferrum Phosphricum /железен фосфат/ за засилване на имунитета в областта уши-нос-гърло

Calcarea Carbonica /черупка на стрида/ – особено ефективна субстанция при възстановяване от тежки заболявания

Silicea /силициев окис/ - при имунен дефицит вследствие употреба на антибиотици

Calcarea Fluorica /калциев флуорид/ за подкрепа на имунитета срещу инфециозни заболявания.

Имунобел е особено подходящ при рязко влошаване на защитните сили, свързани с остри възпалителни и инфекциозни състояния, отслабване на организма, дехидратация, чувствителност към студ. Може да се взема профилактично преди тръгване на ясла или след употреба на антибиотици. Препоръчителният прием е по 2 таблетки сутрин и вечер в продължение на месец. При деца под 2 години таблетките се стриват и разтварят във вода.

100% натурални съставки за увеличаване на естествения имунитет са вложени и в друг комбиниран препарат на билкова основа - ИМУН ГАРД. Той съдържа уникална комбинация от 7 от най-популярните в Аюрведа билки, насочени към стимулиране на естествените защитни сили:

Амла/индийско грозде/ осигурява голямото съдържание на натурален витамин С в продукта, тъй като билката е източник на най-високата концентрация на натурален витамин С в природата.

Нийм /индийски люляк/ увеличава фагоцитната дейност на белите кръвни клетки.

Тулси/свещен босилек/ е с противовъзпалително действие.

Куркума е вложена заради силнитей антимикробни свойства.

Гилой сатва – билката допринася за нормализиране нивата на белите кръвни клетки.

Ашваганда /индийски женшен/ намалява физическия и психически стрес, като повишава производството на антитела.

Чесън – известен е със силното си имуностимулиращо действие.

Аюрведа продуктът действа като имуномодулатор и като пробиотик. За да подсилите организма на детето срещу вирусите е добре да му давате по 1 капсула 2 пъти дневно след хранене.

Една от най-добрите алтернативи да повишим имунитета е натуралният продукт мумио. Хубавое да се приема под формата на паста, която се разтваря във вода. По този начин се запазват полезните съставки на продукта, за разлика от таблетките и капсулите. Подходящи са още комбинация от Шуслерови соли – сол №3 /железен фосфат/, сол №6 /калиев сулфат/и сол №7 /магнезиев фосфат/. Препарати с коластра, ехинацея, мед, пчелен клей, както и хомеопатичния продукт Инфлуцид с 6 хомеопатични съставки също имат защитно действие.

Което и да изберете, е добре да започнете профилактиката отсега, за да има поне 1 месец време да укрепите имунитета на вашето мъниче преди да тръгне на градина.

Коментари

Здравейте,Имун гард прилага ли се при деца на 1г.4месеца и в каква доза?

Аптеки Фаркол
31 окт 2019 10:37

Здравейте, не се препоръчва за тази възраст.