Публикация

30 усмивки на ден гарантират доброто ни здраве

Позитивното мислене не е утопия, а начин да възприемаме света, живота и себе си и сигурен път към щастието


"Смехът е лекарство за болката." - тази мисъл на великия Чарли Чаплин олицетворява цялата могъща философия на позитивното възприятие на света, живота и на всичко заобикалящо се и случващо се. Ежедневно ние живеем, страхувайки се от и за различни неща и тези страхове понякога се превръщат във водеща, отправна точка на живеене. Позволяваме на стресът да ни завладее, което от своя страна води след себе си много негативни последствия, които се отразяват и на здравето ни.

Ето някои простички неща, които могат да преобърнат начина ни на живеене:

Не допускайте страховете да бъдат водещи. Мислете за бъдещето, живейте тук и сега, изживявайте пълноценно всеки момент 

Опитайте се да намирате във всяко нещо доброто, хубавото - по-добре да виждаме чашата наполовина пълна, а не наполовина празна, а когато я изпием, да помислим с какво бихме искали да я напълним.

Вярвайте в себе - често неосъзнаваме, че много неща зависят от нас и само от нас. Това са решения, действия или набелязване на цели. 

Позволете си да бъдете непукисти понякога - старите хора казват: „И това ще мине...” и са прави. С опита и времето разбираме, че различни ситуации и преживявания, които изглеждат страшни в настоящето, просто отшумяват в бъдещето. Психическото пренатоварване никога не е от полза.

Намерете време за себе си - делникът ни е претрупан от задачи и проблеми и често забравяме или не си позволяваме да правим неща, които обичаме и ни харесват. Отделете време за хобито си, за среща с приятели или просто за нищоправене.

Обърнете внимание на красотата на заобикалящия ни свят - послушайте звуците на града, вижте дърветата, небето. Красотата на мига се крие във възприятията ни и в правилната гледна точка.

Гледайте напред, а не назад - съсредоточете се в настоящите и бъдещите моменти, като от миналото взимате само позитивното. Грешките, които сте направили няма как да бъдат поправени в минало време, но могат да послужат като урок. Извлечете ползата от тях и продължете.

Правете това, което обичате - когато правим онези неща, които обичаме ние се чувстваме истински щастливи и можем да бъдем истински полезни и ефективни. Постарайте се да намерите в работата си онова, което ви удовлетворява и мотивира и се концентрирайте върху него.

Едно хапче позитивно мислене, изпито с голяма чаша добро настроение е сигурен път към щастието. Усмивката е здраве! 

Коментари

Мислите ни се материализират, вече е доказано. За това да мислим позитивно и да се усмихваме! Това понякога изисква малко усилие, но си заслужава!

Милен  Цветанов
28 авг 2015 15:09

Светът е оцелял, защото се е смял •Смеейки се активизираме 400 от мускулите в нашето тяло •Смехът стимулира изработването на клетки, борещи се с инфекциите •Една минута смях е равна на 30 минути физическо натоварване •5-6 минути смях действат болкоуспокояващо •Смехът освобождава трите важни емоции - гняв, възбуда, скука •Смехът нормализира работата на стомашно-чревния трак и храносмилателната система •Смехът освобождава адреналин и повишава усещането за щастие Смейте се, защото смехът е здраве! Бъдете здрави!