Публикация

Д-р Николай Николов: Уникална комбинация от лактобацили пази влагалищната микрофлора

Лактажин е добър и при лечение, и за профилактика на бактериални инфекции, твърди специалистът от АГ кабинет Eva Vitalis - София


Лекарите лекуват, природата оздравява. Затова доброто старо, но днес модерно направление в медицината е да възстановяваме нормалните бактериални общества (биоценози) в организма. Ние плуваме в океан от микроорганизми, имаме в себе си огромно количество - 1-1,5 кг. Здравето се изгражда именно в доброто взаимодействите помежду им. Различните болестни състояния се получават при нарушение на този баланс. Това твърди д-р Николай Николов, специалист в АГ кабинет Eva Vitalis - София.

Една от най-деликатните биоценози е влагалищната, а един от медикаментите, който я възстановява успешно е лактажин. Той съдържа няколко вида лактобацили и бактерията streptoccocus thermophilus, която подпомага възстановяването на киселинността на влагалището. Това е една уникална комбинация, която може бързо да стимулира нормализирането на влагалищната микрофлора, уточнява специалистът. Тя може да бъде както успешен компонент от цялостната терапия при бактериални вагинози и други проблеми, причиняващи  бяло течение и дискомфорт в интимната област, така и средство за профилактика.

"Аз го изписвам на пациентките си, откакто е на пазара. Той е чудесен избор, когато има проблем с вагиналната микросреда", споделя д-р Николов. 

Той обяснява, че за да се определи точният проблем и да стартира същинското лечение, микробиологията е водеща. Докато обаче се чакат резултатите от изследванията спокойно може да се даде лактажин, с който малко или много да се потиснат патологичните микроорганизми във влагалището.

Коментари