Публикация

Какви хранителни добавки са необходими по време на бременност (ВИДЕО)

Огестан е отлично балансирана комбинация от фолиева киселина, омега 3 мастни киселини, витамин D3, йод и витамин Е, твърди д-р Вяра Джонгова, АГ специалист в МЦ Лора


Фолиевата киселина намалява с над 70% риска от спина бифида, което е едно от най-тежките увреждания на плода, твърди д-р Вяра Джонгова, АГ специалист в МЦ Лора. Според нея една от най-честите грешки на бъдещите майки е, че започват да я приемат едва след като разберат, че вече са бременни, дори когато майчинството е планирано. Това намалява ефективността на профилактиката. За да е сигурен ефекта, тя трябва да се пие още преди забременяване.

Огестан (Ogestan) e  отлично балансирана хранителна добавка. В нея фолиевата киселина е комбинирана с още 4 елемента, които подсилват действието й. Йодът е един от тях. Това елиминира опасността от проблеми с мисловната дейност и запаметяването. Витамин D3 е основният елемент в костното изграждане. Няма как нужните от него количество да се осигурят само с храната. Омега 3 мастните киселини стимулират нормалното функциониране на клетката, спомагат за предпазване на тялото от развитие на редица заболявания и укрепват сърдечно-съдовата система. Витамин Е пък стабилизира омега 3 мастните киселини и им пречат да се окисляват.

Коментари