Какви хранителни добавки са необходими по време на бременност (ВИДЕО)
Ogestan
Ogestan
Хранителни добавки
Какви хранителни добавки са необходими по време на бременност (ВИДЕО)

Какви хранителни добавки са необходими по време на бременност (ВИДЕО)

Огестан е отлично балансирана комбинация от фолиева киселина, омега 3 мастни киселини, витамин D3, йод и витамин Е, твърди д-р Вяра Джонгова, АГ специалист в МЦ Лора

Фолиевата киселина намалява с над 70% риска от спина бифида, което е едно от най-тежките увреждания на плода, твърди д-р Вяра Джонгова, АГ специалист в МЦ Лора. Според нея една от най-честите грешки на бъдещите майки е, че започват да я приемат едва след като разберат, че вече са бременни, дори когато майчинството е планирано. Това намалява ефективността на профилактиката. За да е сигурен ефекта, тя трябва да се пие още преди забременяване.

Огестан (Ogestan) e  отлично балансирана хранителна добавка. В нея фолиевата киселина е комбинирана с още 4 елемента, които подсилват действието й. Йодът е един от тях. Това елиминира опасността от проблеми с мисловната дейност и запаметяването. Витамин D3 е основният елемент в костното изграждане. Няма как нужните от него количество да се осигурят само с храната. Омега 3 мастните киселини стимулират нормалното функциониране на клетката, спомагат за предпазване на тялото от развитие на редица заболявания и укрепват сърдечно-съдовата система. Витамин Е пък стабилизира омега 3 мастните киселини и им пречат да се окисляват.

Мнения