Публикация

Доц. П. Троянова отрече да е назначена за директор


Бившият изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение по онкология доц. Петранка Троянова опроверга в специално писмо твърдението, че вече е назначена за ръководител на болницата.

Тя беше отстранена от поста, след като срещу нея беше образувано досъдебно производство за престъпление по служба.

„Конкурсът за директор на СБАЛО се провежда от Министерството на здравеопазването, което е принципал на болницата. Нейният директор не може да бъде избран без процедурата да бъде финализирана от ведомството, а договорът на новия директор – подписан от министъра на здравеопазването. Към момента не съществува договор за позицията, подписан от мен и от страна на МЗ”, уточнява доц. Троянова.

Центърът за защита правата в здравеопазването преди дни съобщи, че комисия на МЗ е определила за победител в провелия се конкурс за директор на онкологичната болница доц. Петранка Троянова, след като другият кандидат за поста – д-р Михаил Шиндов, се отказал от участие.

По думите на доц. Троянова, участието й в конкурса отговаря изцяло на неговите правилата и на законовите изисквания и е израз на желанието й да продължи работа за развитието на най-голямата онкологична болница у нас и за подобряването на качеството на услугите за пациентите.

Доц. Петранка Троянова заявява, че като директор е спазвала всички принципи и е работила при пълна прозрачност, а дейността на лечебното заведение регулярно се е проверявало от контролните органи, които до момента не са установили нарушения.

Коментари