Публикация

СКРИНИНГ НА ОТДЕЛИТЕЛНА СИСТЕМА ПРИ ДЕЦА ОТ ЕДНА ДО ШЕСТНАДЕСЕТ ГОДИНИ

Профилактиката на заболяванията в детска възраст е едно от най-сигурните средства за предпазване от социално значимите и хронични болести.


Установено е, че броят на работещите нефрони в бъбрека на човекът се формират до 36-та гестационна седмица, това е и причината преждевременно родените деца да имат недостатъчен брой нефрони, което води до свръх натоварване на бъбреците им.

Именно затова ние в МЦ Клиника НОВА, заедно с нашите специалисти по „Детска Нефрология” организираме профилактика на ОТДЕЛИТЕЛНА СИСТЕМА, ЗА ДЕЦА ОТ ЕДНА ДО ШЕСТНАДЕСЕТ ГОДИНИ, която ще се извършва с модерна и съвременна апаратура, давайки възможност на лекарите да проследяват основни показатели на децата, без да се налага да бъдат стресирани. Извършването на тези видове прегледи е подходящ за момчета и момичета, без специфични оплаквания, и изключително важен за преждевременно родени деца, както и за такива, които са генетично обременени (наличие на нефрологични заболявания в семейството), с цел ранна диагностика и профилактика.

Имате възможност да избирате между:


I. Ехография на корем и бъбреци на стойност 15 лв.

или

II. Консулт със специалист „Детска Нефрология” и Ехографско изследване на корем, и бъбреци, на стойност 25 лв.



Всички прегледите ще се провеждат в МЦ Клиника НОВА - гр. Варна. Необходимо е предварително да си запазите час на телефони: 052 501 325 и 052 570 670 или email: info@novavarna.com

Коментари