Публикация

Съществуват ли енергийни вампири

Какво представляват т.нар "токсични хора" и как да ги разпознаем


Клементина Стратиева, психолог

Всеки човек, поне веднъж в живота,  си след общуване с определени хора е изпитвал чувство на изтощение и умора, на пръв поглед - без видима причина. Все едно някой е изсмукал от тялото му живителнити сили и го е оставил без енергия..

Учените вече категорично са доказали, че физическият свят е едно невидимо море от енергия и че при общуването си влияем друг другиму на енергийно ниво. Източните школи наричат негативния тип хора енергийни вампири. Енергийните вампири, наричани още "токсични хора" черпят от нашата енергия на ментално ниво и по този начин се „хранят“.

Как да ги разпознаем?

В психологията можем да открием няколко вида архетипи на токсичните (негативни) хора.


Диктаторът. Доминира, дава заповеди, управлява и „мачка“ своите жертви. Разновидности на Диктатора са: Настойник, Началник, Бос.

Жертвата. Тя е антипод на диктатора. Мрънкаща, недоволна, прилепчива. Вечната жертва винаги ще намери оправдание и ще обвини някой друг за грешките си. Те са едни от най-токсичните хора. Никога няма да поемат отговорност и винаги сочат с пръст.

Вечно критикуващият. Той се отнася осъдително към всеки и към всичко. Не изслушва и контактуването с него е затормозяващо. Да искате съвет от вечно критикуващия е напълно загубено време.

Клюкарят. Той клюкарства, защото изпитва някаква несигурност. Като вирус, който разболява компанията и създава негативна атмосфера.

Калкулаторът. Преувеличава необходимостта всичко и всички да контролира. Той лъже, изплъзва се, старае се да надхитри другите.

Добрият. Преувеличава своята грижовност, любов, внимание. Той убива с добрината си. Изключително прилепчиви и досадни, не оставят обекта на чувствата им да диша и за миг без тях.

Прочетете още на сайта "Животът днес"

Коментари

Има хора с много силна негативна енергия, които въздействат на околните, материалът ги описва много добре.