Публикация

5 храни за добро настроение

Природата е създала храни, които способстват както за добрата кондиция, така и за повишаване на настроението


Спанакът има високо съдържание на лутеин и други антиоксиданти, които защитават мозъчните клетки. Омлетът със спанак би бил едно прекрасно и полезно ястие. ТОй дава сили и повишава настроението.

Доматите се явяват основен източник на веществото ликопен. В човешкия организъм то действа като мощен антиоксидант и спомага за премахването на свободните радикали, които увреждат клетките. Това им действие спомага за тонизирането на кондицията. 

Боровинките активират образуването на нови клетки сиво вещество в този отдел от мозъка, който отговаря за паметта. Сладкишът с боровинки за мнозина е неустоимо удоволствие, палачинки с боровинки, сладолед с боровинки - удоволствия за вкуса и всички сетива.

Касисът съдържа много витамин С. Отдавна се счита, че витамин С подобрява жизнеността на нашия ум и ни прави по-енергични и изпълнени с позитивна енергия. Ако се чудите дали виното от касис влиза в тази категория - защо не?!

Шоколадът и в частност черният шоколад е изключително богат на антиоксиданти. Изследвания показват, че яденето на малко шоколад три пъти седмично понижава кръвното налягане, а тъмният подобрява кръвопотока в тялото. За настроението - не коментираме, всеки знае колко добре се отразява.

Коментари