Публикация

Изобретен е "топлоустойчив" шоколад


Специалисти от швейцарската фирма Barry Callebaut, която е сред водещите световни производители на шоколад, са изобретили „топлоустойчив” шоколад. 

Той започва да се разтапя при температура 55 градуса по Целзий. Банкови експерти окачествяват инвестиционните перспективи на новия продукт като забележителни.

Новият шоколад, наречен „Вулкан” /"Vulcano"/, вече няма да причинява на потребителите неудобството да се размекне в чантата или в ръцете.

Освен това „Вулкан” е и с 90% по-малко калоричен от обикновения шоколад. Ръководството на компанията прогнозира голям успех на новия продукт в южните страни, а също в Индия и Китай, където собствениците на магазини не могат да си позволят голяма хладилна площ.

Коментари