Публикация

Ново поколение ултразвуков апарат във верига болници „Медлайн“ в Пловдив

Ехографът е с ергономичен дизайн и изцяло програмируем интерфейс, съобразен е с ежедневната практика на специалистите


Единственият ултразвуков апарат от висок клас заработи във верига болници „Медлайн“ в Пловдив. Моделът от 2015 г. бе презентиран за първи път в лечебното заведение.

Медицинската техника от ново поколение е разположена в отделението по гастроентерология. Минути след инсталирането началникът д-р Апостол Георгиев направи първото контрастно изследване на черния дроб на 35-годишен пловдивчанин. Пациентът е приет заради туморни образувания и медицинският екип уточни, че са доброкачествени. „Ехографът позволява да се проследяват и метастази при ракови заболявания, обясни завеждащият.- Благодарение на него значително се подобрява качеството на изследванията и много се облекчава нашата работа, защото дава възможност да се сравнят двата образа – от стандартното ултразвуково изследване и от контрастното.“

Ехографът е с ергономичен дизайн и изцяло програмируем интерфейс, съобразен е с ежедневната практика на специалистите. Възможността за добиване на образи с висока резолюция и контраст, както и наличието на специализирани програми за постобработка на архивирани образи, позволява да се вникне в детайлите на сканираната зона и да се извлече максимално клинична информация. Апаратурата разполага с високотехнологична програма за контрастно усилена ехография за детайлно изследване начернодробни лезии, с изключителна сензитивност при изследване на микроциркулацията и висока разделителна способност на клиничния образ.

Новата техника е част от изграждането на високотехнологичен център за образна диагностика в болници „Медлайн“. Наскоро лечебното заведение закупи последно поколение 4D апарат за фетална морфология, с който гинеколокът д-р Борислав Иванов открива аномалии в развитието на плода в ранните етапи на бременността.

Наскоро лечебното заведение единствено в Пловдив започна лечение на пациенти с първичен рак и метастази в черния дроб. Това стана възможно, след като бе закупен апарат за радиофреквентна аблация. Ефектът от прилагането на метода е съпоставим с оперативното лечение на пациента, но е значително по-малко инвазивен. Страничните усложнения са значително по-малко, а процедурата се понася по-леко от болните. Качеството на живота им доста се подобрява, а това води и до неговото удължаване.

Коментари