Публикация

В "Още за здравето" по ТВ "Европа" очаквайте:


Инвалидизирането при диабет всъщност настъпва от усложненията на болестта, които в днешно време могат да бъдат успешно предотвратени.

Профилактиката и лечението на диабетната полиневропатия ще бъде акцент в разговора с доц. Любомир Хараланов, ръководител на Неврологичната клиника в Националната кардиологична болница.

Високата смъртност от рак на млечната жлеза и гениталите при жените може да бъде преодоляна чрез редовни и професионални профилактични прегледи. Това заяви пред камерата на Хелт Медия доц. Мария Попова, завеждаща Гинекологичната клиника в Пета многопрофилна болница в София. В деня на своя юбилей доц. Попова отново призова жените да са отговорни към собствения си живот. Съветите на дългогодишната гинеколожка, която за 40 години е излекувала хиляди жени, очаквайте в днешното издание на „Още за здравето”.

В предаването очаквайте и личната история на 30-годишния Тодор Петров – болен от хепатит-Б.  Разказът му далеч надхвърля частния случай, защото експертите казват, че в неговото положение в България са около 450 хил. души. А огромната част от заболяванията могат да бъдат предотвратени със съвременна ваксина.

Валери Ценков от Хелт Медия ще представи последното социологическо проучване за вестник „Живот и Здраве”. Оказва се, че все повече хора търсят професионална, достоверна и разнообразна информация за здравето и здравословния начин на живот.

 А той трябва да започне още в детството. Затова и health.bg организира фотоконкурса „Моето дете спортува”, който ще бъде представен пред аудиторията на ТВ „Европа”.

Предаването започва в 20.15 ч. и се излъчва всеки понеделник.

Коментари