Публикация

Детската травматология в Пирогов с нов анестезиологичен апарат

​В операционната на Детската травматология в „Пирогов” функционира иновативен анестезиологичен апарат.


Това се случва благодарение на кампанията „Избери, за да помогнеш” на Райфайзенбанк. В рамките й служителите на банката, самата банка и външни дарители събраха пари за закупуването на анестезиологичен апарат за Операционната на Детската клиника по травматология в университетската спешна болница.

Децата от цялата страна вече ще получават анестезия от най-новия апарат, който е и сред най-модерната медицинска анестезиологична техника , внесена у нас.
Апаратът е най-новият от серията "Примус", Софтуер версия 4.51.04, на фирма “Дрегер Медикал България” ЕООД . При този модел е подновен софтуерът. Той дава възможност за тригириране на дишането (подпомагане на дишането) по време на анестезия и позволява вентилация на новородено с тегло 1 кг. До този момент, апаратурата, която използвахме, позволяваше вентилация на дете с тегло не по-малко от 3 кг. Апаратът е с допълнително вграден извод за подаване на дозиран кислород, без да се налага да се включва самият той. Има и рамо за прибиране на кабелите на монитора и шланговете, което подпомага медицинския екип по време на операция.

Припомням, че шестата дарителска кампания на Райфайзенбанк стартира през октомври 2014 г. По време на нея най-много средства събра проектът на УМБАЛСМ „Пирогов” за закупуване на анестезиологичен апарат за операционна зала на детска травматология (40 968 лв.).

Коментари

Тихомир Ушев
15 сеп 2015 11:15

Поздрави за екипа на детската травматология на "Пирогов"! Тези лекари, сестри и санитари заслужават много по-добри условия за работа. Няма по-добра педиатрична помощ в областта на хирургията и травматологията от "Пирогов".