Публикация

Лекарите в УМАБЛ „Св. Анна“ - София ще лекуват с уникален апарат за интубация

В присъствието на Изпълнителния директор - д-р Славчо Близнаков, в болницата беше доставен уникален апарат за интубация на фирмата MDH, който няма аналог в другистолични болници.


Продължена беше традицията, пациентите на УМАБЛ „Св. Анна“ - София, да бъдат лекувани с най-модерно оборудване за анестезия и реанимация.

В присъствието на Изпълнителния директор - д-р Славчо Близнаков, в болницата беше доставен уникален апарат за интубация на фирмата MDH, който няма аналог в другистолични болници.

Лично д-р Ланг Лиу, от фирмата производител, направи демонстрация на възможностите на супермодерната техника и показа нейните предимства за пациенти и лекари.

„Обикновенно при интубация лекарите използват ларингоскоп. Той не щади меките тъкани и особено при пациенти с трудна интубация са възможни наранявания. Понякога има и тежки пациенти , които по една или друга причина не могат да си отворят устата, имат някакви наушения, тумори и т.н. Новата апаратура има предимството да щади пациента. С нея лекарите могат да работят изключително меко и гладко, без да нараняват пациента и когато се събуди при него няма болка, както е с традиционните методи. Това е едно от големите предимства за пациента., заяви д-р Лиу.

„По отношение на лекотата, с която ще работят лекарите, новата апаратура също има сериозни предимства. Апаратът е проектиран със специална ергономика и не изморява ръцете на лекарите. Това е нова технология , която е без скъпа фибро оптика и опасността да се повреди самият апарат е много по-малка., подчерта д-р Ланг Лиу.

Коментари

Тони Петкова
15 сеп 2015 15:50

Преди време спасиха моя близка, браво на тези лекари!

Петър  Галев
15 сеп 2015 15:48

"Св. Анна" е вторият "Пирогов" не само за София, но и за голяма част от Западна България. Затова е много важно, че получават качествена апаратура за анестезиология и реанимация. Всички помним трагичния случай, при който детенце почина нелепо в болницата в Пирдоп по време на рутинна операция, защото беше интубирано в хранопровода, вместо в трахеята. За да не става това, трябват не само отлично подготвени лекари - каквито са в "Св. Анна", но и адекватна апаратура. Успехи на екипа!