Публикация

Безплатни кардиологични прегледи по случай Световния ден на сърцето в болница „Софиямед“

Прегледите включват безплатна електрокардиограма и измерване на кръвно налягане и ще се извършват на 28-ми и 29-ти септември с предварително записване


Болница „Софиямед“ ще отбележи Световния ден на сърцето (29-ви септември) с безплатни кардиологични прегледи. Те ще се извършват на 28-ми и 29-ти септември от 10:00 ч. до 16:00ч. с предварително записване на тел. 0700 31 051 и ще включват безплатна електрокардиограма и измерване на кръвно налягане. Водещи специалисти от Клиниката по кардиология на болницата ще предоставят и индивидуални консултации за това как да може да се избегнат сърдечно-съдовите заболявания и при какви индикации следва да потърсим лекарска помощ.

„Профилактични прегледи за сърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил. При наличие на повече от 2 рискови фактора за исхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка“, коментира доц. д-р Добри Хазърбасанов, завеждащ Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Софиямед“. 

" }-->

Коментари