Публикация

Ен-ти-тус чисти кашлицата ефективно (ВИДЕО-ПРЕЗЕНТАЦИЯ)

Препаратът не съдържа алкохол, което го прави особено подходящ за деца


Кашлицата е защитен механизъм за очистване на дихателните пътища. Предписването на същински антитусив за нейното потискане се прави изключително рядко дори от пулмолозите – когато не подпомага процеса на очистване например.

В белия дроб има ресничест епител, чиито ресни изтласкват обратно всичко, което влязо навътре. Вирусните заболявания и много от бактериалните инфекции водят до промяна на ресничестия за сметка на жлезистия епител, т. е. променят вискозитета на храчките. Това особено характерно за хронично болните. 

Ен-ти-тус е комбинация от стандартизирани екстракти. Препаратът не съдържа алкохол, което го прави особено подходящ за деца, и не потиска централната нервна система. Съдържа стандарзирани екстракти, при някои от които има антихистаминова активност. Това е предимство, защото при острите респираторни инфекции имаме хистаминолиберация, която може да се дължи на алергени или да бъде химическа.

Повече за предимствата на отделните съставките може да видите във видео-презентацията на проф. Георги Момеков - председател на Българското научно дружество по фармация.

Коментари

N- TI TUS siropa може ли да де добави за лечение при деца с бронхиолит и деца с бронхиална астма?