Публикация

Полово предаваните болести растат заради виаграта и разводите


Обикновено вниманието по отношение на защитата от тези болести е съсредоточено към подрастващите и младежите.
Учените обаче се насочват към хората в солидна възраст заради ясната тенденция полово предаваните болести  сред тази категория да зачестяват.

Установено е, че основната причина за полово предаваните болести при хората над 45 години са ... разводите и виаграта.

Употребата на подсилващите потентността таблетки увеличава сексуалната активност и последствията са ръст на инфекциозните болести – хламидия, генитален херпес, сифилис. Разводите пък са предпоставка за повече случайни и краткотрайни връзки.

Експертите са категорични, че причините са активизирането на сексуалния живот благодарение на медикаментозното стимулиране и по-либералното обществено отношение към интимните контакти изобщо.
В същото време заради липсата на страх от нежелана бременност хората в средна и по-напреднала възраст не използват контрацептиви.

Според проучване на компанията Royal Pharmaceutical Society проблемът засяга и двата пола.  Допитването сочи, че всеки пети на възраст между 45 и 54 години  е имал през последните 5 год. случаен сексуален контакт, като най-често не са използвани предпазни средства.
Според същото изследване, напоследък сред по-младите поколения честотата на полово предаваните болести също расте.

Медиците подчертават специално факта, че много от тези заболявания протичат без симптоми и носителите на инфекцията не подозират, че са заразени.

" }-->

Коментари