Публикация

Д-р Стефан Константинов - временно начело на БЛС


Заместник-председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Стефан Константинов ще изпълнява функциите на председател до избора на нов.

Досегашният ръководител на организацията д-р Божидар Нанев днес
положи клетва като министър на здравеопазването.

Д-р Константинов поясни пред health.bg, че нов председател ще бъде избран след приемане на правилник за работата на УС от Националния съвет, който трябва да бъде свикан до месец.

По думите му, промяната не би трябвало да се отрази на преговорите със здравната каса по националния рамков договор за 2010 г.

„В момента ние работим на ниво експерти и дискутираме чисто практически неща, които засягат работата на лекарите, а донякъде се отнасят и за пациентите. Тепърва обаче предстои да видим дали всички страни в процеса са добронамерени и имат за цел да се подпише най-накрая този рамков договор.” – посочи временният председател на БЛС.

„Очакваме подкрепа от д-р Нанев и той напълно може да разчита на нашата. Ние знаем, че неговият успех ще бъде успех за всички лекари, а неговият неуспех - неуспех за всички лекари. Той не е просто д-р Божидар Нанев, който е дошъл отнякъде. Той е д-р Нанев, председател на лекарския съюз. Назначаването му е много правилен и сполучлив ход от страна на партия ГЕРБ.” – допълни д-р Стефан Константинов.

 

Коментари