Публикация

Проф. Илко Гетов: Магистър-фармацевтът е най-близо до пациента

Председателят на БФС поздрави гилдията по случай Световния ден на фармацевта


Позволете ми от името на Българския фармацевтичен съюз и лично от мое име да поднеса най-сърдечни поздравления по случай Световния ден на фармацевта – 25 септември, определен от Международната федерация на фармацевтите /ФИП/.

Тази година мотото на нашия професионален ден е „Фармацевтът: Вашият партньор в системата на здравеопазването.” У нас, както във всички страни-членки на ЕС, магистър-фармацевтът е най-достъпният медицински специалист, на когото пациентите се доверяват и вярват. За всеки, който практикува ежедневно професията си е от първостепенно значение прилагането на Правилата за добра фармацевтична практика и предоставянето на професионална и компетентна експертиза. Ето защо Българският фармацевтичен съюз е определил това като една от своите приоритетни цели.

В световен мащаб всеки ден три милиона магистър-фармацевти са партньори на пациентите и медицинските специалисти в стремежа за по-добро здраве. В България ежемесечно над 1,5 млн. пациенти посещават аптеката и получават лекарствени продукти и медицински изделия по рецепта от своя магистър-фармацевт. Убеден съм, че нашата съсловна организация – Българския фармацевтичен съюз със своите близо шест хиляди членове има своя важен и незаменим принос.

Уважаеми колеги магистър-фармацевти,

Бих искал да благодаря персонално на всеки от Вас за усилията и постоянството в утвърждаването и развитието на нашата професия!

Пожелавам Ви здраве и много успехи в предоставянето на качествена грижа и обслужване на пациентите!

Честит празник!

С уважение,

проф. Илко Гетов

Председател на Българския фармацевтичен съюз

Коментари