Публикация

Млечните продукти намаляват риска от инсулт


Млечните продукти и калцият могат да удължат живота, ако се консумират още от ранно детство, съобщи Би Би Си.

Според британско изследване, публикувано в Heart journal и проведено в продължение на 65 години, децата, които консумират големи количества мляко, сирене и други млечни продукти, имат предпоставки за по-дълъг живот.

В проучването са участвали 4374 деца, родени през 30-те години на миналия век.
Резултатите показват, че консумацията на млечни продукти намалява риска от инсулт с 60% и високото съдържание на мазнини и холестерол в тях не повишава риска от сърдечно-съдови заболявания.

За да се набави необходимото дневно количество калций, са достатъчни  чаша прясно мляко, купичка кисело и малко парче сирене. 

Коментари