Публикация

Модифицирана чушка съдържа повече витамини и антиоксиданти


Британски учени са разработили сорт чушки, които са по-богати на витамин С, А и антиоксиданти.

Зеленчукът съдържа необходимите дневни дози от полезни вещества, които иначе се набавят от поне 5 порции плодове и зеленчуци на ден.

Специалистите са добавили и витамин Е, който е мощен антиоксидант, предпазващ от рак, но се среща предимно и само в ядките и авокадото.

При отглеждането на подобрените чушки не са използвани пестициди.

От Британската диабетна асоциация напомнят, че за поддържането на здравословен хранителен режим е необходимо разнообразие от растителни храни и не бива да се разчита само на един зеленчук за дневния прием на полезни вещества.  

Коментари