Публикация

Болница „Шейново” и МУ-Плевен с договор за сътрудничество


Втора АГ болница „Шейново” и Медицинският университет в Плевен подписаха договор за сътрудничество.

Предмет на партньорството са развитие в областта на медицинската наука и здравеопазване, като се прилагат съвременните технологии в телемедицината, консултации чрез осъществяване на визуална връзка с помощта на телекомуникационните центрове по време на диагностициране, операции или обучителни модули, както и обмен на кадри и осъществяване на съвместна изследователска дейност. 

Основно предимство на сключения договор е възможността специалистите от „Шейново” да се възползват от водещите позиции на Медицинския университет в областта на роботизираната хирургия и лапароскопската ендоскопска хирургия, уточняват от лечебното заведение.

Предвижда се столичната болница да се използването като база за специализации от завършващите университета акушер-гинеколози.

 „Подобно сътрудничество е важно не само за работата и повишаване на професионализма на двете АГ болници, но и за развитието на акушеро-гинекологията като цяло. То е осъществено в името на здравето на българската жена.” - заяви д-р Иван Костов, изпълнителен директор на „Шейново”.

„Смятаме, че съвместната работа между две от най-големите гинекологични здравни заведения в страната ще допринесе за по-добрата диагностика и утвърждаването на нововъведенията в медицината.” - допълни проф. Григор Горчев, ректор на МУ.

 

Коментари