Публикация

XXIV НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО НЕВРОХИРУРГИЯ В ТРЯВНА /ВИДЕО/

Проблеми и достижения на неврохирургията, травми на нервна система, тумори, съдови заболявания на нервна система, детска неврохирургия и редки заболявания, дегенеративни заболявания на гръбначен стълб, грешки, усложнения и съдебно-медицински и етични проблеми.


Уважаеми колеги,

За мен е приятно задължение и чест да се обърна към вас като председател на организационния комитет и началник на клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – гр. Плевен по повод предстоящото провеждане на XXIV Национална конференция по неврохирургия. Тазгодишният научен форум съвпада със 150 годишния юбилей от създаването на първата в България болница, в която впоследствие се изгражда Университетската болница в града. През миналата година се навършиха 40 години от основаването на клиниката по неврохирургия в Плевен и нашият екип, като представител на Организационния комитет на XXIV Национална конференция по неврохирургия ви кани да вземете активно участие като делегати и участници с научни доклади. Конференцията ще бъде организирана между 02 и 04 октомври 2015 г. в хотел „Калина Палас” – гр. Трявна.

Основната тема ще бъде „Проблеми и достижения на българската неврохирургия” с отделни модули – травми на нервна система, тумори, съдови заболявания на нервна система, детска неврохирургия и редки заболявания, дегенеративни заболявания на гръбначен стълб с ангажиране на нервна система. Грешки, усложнения и съдебно-медицински и етични проблеми. Разбира се, отново ще отделим вниманиие на иновациите в неврохирургията – както в оперативната техника, така и в хирургичното осигуряване с апаратура и консумативи. Очакваме на националната конференция по неврохирургия да се включат колеги невролози, както и спешни медици и специалисти анестезиолози-реаниматори, които да изложат с научни разработки техния опит в областта на неврохирургията.

Надявам се, че по време на XXIV Национална конференция по неврохирургия ще се проведат ползотворни дискусии и дебати, на които ще докажем уменията и знанията, които сме трупали с упорит труд и които имат за цел да подобряват лечението на нашите пациенти.

доц. д-р Йордан Панов, дм
Председател на Организационния комитет

Прикачени файлове

НАУЧНА ПРОГРАМА.doc

Коментари

Може ли телефонен номер на д-р Йордан Панов