Публикация

Майки обсъждат ползите от кърменето


Настоящи и бъдещи майки ще се съберат на неформална среща в София на 5 август, за да обсъдят ползите от кърменето. В нея може да се включи всеки желаещ, съобщиха организаторите от сп. „9 месеца”. Инициативата е част от Световната седмица на кърменето (1 до 7 август).

На срещата ще присъстват бременни жени, които са убедени в ползите от кърменето, но не са уверени в успеха си. Своя опит ще споделят и вече родили и кърмещи майки. Ще бъдат обсъдени и десетте стъпки към успешно кърмене на УНИЦЕФ и Световната здравна организация. На въпросите на присъстващите ще отговарят акушерки от центъра за бъдещи родители и грижа за детето „Супер мама”.

От 2003 г. списанието започна инициативата „С „9 месеца” на училище”. Неформалните безплатни сбирки се посещават от 1000 - 1200 бъдещи родители месечно.

По време на срещите бъдещи и настоящи родители се срещат с акушер-гинеколози, педиатри, неонатолози, акушерки, диетолози, психолози, експерти от Националната здравноосигурителна каса и Министерството на труда и социалната политика.

От началото на годината над 700 бременни жени са слушали лекции на тема „Кърмене”.

 

 

 

Коментари