Публикация

Спечелете ваучер за безплатен преглед при очен лекар

Ето как


Възползвахте ли се от кампанията за профилактика на детското зрение? Заведохте ли ученика на очен скрининг? Имате ли нужда от преглед при офталмолог, консултация и лечение? 

Ако отговорът на тези въпроси е ДА, в кратък коментар под тази статия ни разкажете малко подробности за своите притеснения, резултатите от очния скрининг на Вашето дете или очния проблем, за който се нуждаете от консултация.


Социалната мрежа за здраве CredoWeb ще ви съдейства да попаднете при специалиста, от когото имате нужда, като ви изпрати ваучер за преглед. Няколко водещи офталмолози и очни центрове в София, Пловдив, Варна и Плевен ще извършват безплатни прегледи в периода 15 октомври-30 ноември 2015 г.

Това са:

Доц. Виолета Чернодринска, д-р Невяна Велева и д-р Пламен Кемилев от Очна клиника на Александровска болница

Д-р Весела Иванчева от МЦ „Окулус“ - Плевен

Д-р Димитър Попов от МЦ „ВизАрт“ –Пловдив

МЦ "Клиника Нова“ – Варна

На всички тях благодарим, а вие побързайте с вашите коментари, защото броят на ваучерите е ограничен. Ние ще се свържем с вас и ще ви изпратим ваучера на адреса, с който сте регистрирани в CredoWеb.

Коментари

Здравейте! Имам двама сина. Големият е с късогледство и астигматизъм. Не му беше правилно определен диоптъра, следствие на което се увеличи. Живеем в провинцията и не искам да рискувам да заведа и малкия в нашия град. Синът ми доста време прекарва пред компютъра /както повечето деца днес/ и имам съмнения, че и при него има проблеми. Искам да го прегледа офталмолог специалист, такива каквито са в Александровска болница, да му определи диоптъра, за да не се притеснявам дали пак няма грешка и дали няма да има последствия. Ще ви бъдем благодарни, ако получим ваучер за безплатен преглед.

Здравейте,поздравления за чудесната инициатива и благодарност за лекарите ,които я осъществяват.Внучката ми е първокласничка и я заведохме в очен център за проверка на зрението.Препоръчаха ни преглед от специалист поради съмнение за астигматизъм и късогледство на лявото око.С радост ще се възползваме от ваучерите в Александровска болница.Благодаря и хубав ден.

ГАНКА БАРОВА
15 окт 2015 16:55

Ганка Барова ЗДРАВЕЙТЕ! ОТ ДОСТА ГОДИНИ НОСЯ ОЧИЛА ЗА БЛИЗКО-ЧЕТЕНЕ И РАБОТА С КОМПЮТЪР НАПОСЛЕДЪК МНОГО ЧЕСТО ОЧИТЕ СЕ ВЪЗПАЛЯВАТ И ЗАЧЕРВЯВАТ ИСКА МИ СЕ ДА БЪДА ВКЛЮЧЕНА НА ПРЕГЛЕД В ГРАД ПЛОВДИВ - ganka.barova@a/v.bg

личната лекарка на дъщеря ми/11 г/ ни посъветва да я заведем на очен лекар, защото не вижда най-добния ред на таблото със символите и освен това в определени моменти сякаш има изкривяване на едното оченце. Имам направление, но не мога да намеря детски очен лекар в софия, който да работи по здравна каса и да е в съсътояние да я приеме в месеца , за който важи направлението. Затова ще съм благодарен да получа ваучер за специалистите от Александровска болница

Ваня Кунчева
9 окт 2015 22:19

Здравейте, Дъщеря ми е на 13 год. Непрекъснато се оплаква от преумора, но я забелязвам, че присвива очите, когато гледа надалече. По принцип, доста хора в семейството са с очила от ранна възраст. От Пловдив, благодаря

Здравейте, имам дъщеря на 5г и от както е навършила 1,5г до днес постоянно е с ечемици, по две или три на око. Сложихме очила като причина , че има проблем със зрението и затова са тези ечемици, но няма ефект. Бих искала да я прегледа друг специалист в София и да си каже мнението, каква може да е причината за тези ечемици. Благодаря Ви!

Мария Кирова
8 окт 2015 14:25

Здравейте, голямата ми дъщеря е на 15г. и като всеки тийнейджър използва таблет, компютър и телефон и не винаги в правилната поза , а и обикновено повече време от колкото е препоръчително. Освен това има много уроци за подготвяне - учи в езикова гимназия. Напоследък на два пъти и се получи кръвоизлив в едното око - зачервяване на окото към външния ъгъл. Бих искала да посетя очен специалист, който да прегледа очите и зрението ѝ и да определи дали има нужда от очила или друго лечение. Можем да посетим специалист в София, а също и в Плевен. Аз съм посещевала като дете д-р Минков от Плевен, но съм изгубила негови координати и не знам дали преглежда в някои от изброените от Вас клиники, но ще се радваме да посетим и друг препоръчан от Вас лекар.

Здравейте аз искам по-скоро да споделя за сина си негов лекар бе д-р.Кемилев ,много съм доволна от него,но се наложи да напуснем София и тук във Видин на два пъти му бъркат диоптъра той е към 5,0 и малко повече и не вижда добре с тях,а аз след прекаран инцидент с кола не мога да дойда до София с него искам отново да го види д-р Кемилев лекува го от 5 годинки аз съм м.с.Тодорова от к/ка по Хематология "Александровска"

Юлиана Зарева
8 окт 2015 10:24

Здравейте, на 61г. от София съм. Нося очила от почти 50г., като докато работех ползвах и твърди контактни лещи. Имам късогледство и астигматизъм, но досега съм се преглеждала само в поликлиниката. В последно време усещам, че с дясното око имам проблем, за който и очилата не помагат. Бих желала консултация със специалисти от Александровска болница.

Валентин Кръстев PS.Поздрави от Пазарджик!

Валентин Кръстев Здравейте!На 60 години съм. Преди ок.30г. ми бяха приписани очила за гледане на телевизия.След около 2 г. ми казаха,че съм се оправил и спях да ги нося. Преди 6г.ми беше поставена диагноза астигматизъм и ми изписаха очила.Приятел оптик ми каза,че астигматизма с очила може да се повлияе до 40-год. възраст.Доверих се на доктора-след 3 мес. мъчително ходене ги хвърлих просто. Преди 5 г. ми казаха.че много отдавна трябвало да съм си сложил лещи./Бях нахокан подобаващо/. Преди 6 мес. ми казаха,че още не съм за лещи,но след 6 мес.да отида на контролен преглед да се види дали расте пердето.Взех си днес направление и утре ще си запиша час.Предстои ми да разбера поредната диагноза. А как и къде да разбера точната диагноза? Предварително благодаря на този, който ще ми я постави!

Здравейте! Дъщеря ми е на 13. От 3 г. носи очила. Първоначално диоптърът беше малък, с течение на времето започна да се увеличава. Притеснява ме фактът, че късогледството в моето семейство е наследствено, още от прадядо ми. С поколенията диоптрите намаляват, при мен стигнаха до 4. Бих желала преглед и консулт със специалист с оглед някаква превенция, съвети как да се спре качването на диоптрите през пубертета. Благодаря!