Публикация

Тереза Маринова, Мария Гроздева и Йордан Йовчев с модни очила в социално отговорна кампания

Десетки известни ​ личности дефилираха с децата си на ревю с модели от актуалната колекция на Квят


На 29 септември в City Center Sofia известни личности, повечето от тях със своите деца, участваха в модно ревю на българската марка очила KWIAT („Квят”) в подкрепа на кампания за профилактика на детското зрение. Те се ангажираха като посланици на кампанията с идеята да популяризират необходимостта от редовна профилактика на детското зрение. По червената пътека минаха: Мария Гроздева с дъщеря си Магдалена, Тереза Маринова и Йордан Йовчев, Деси Банова и Йоана, Десислава Цонева и Янчо, Георги Енчев и Александър заедно с Гери Дончева, Ивайло Захариев и Филип, Ева Кикерезова и Ники, Йордана Димитрова и Себастиян, Румяна Маринова и Ванеса, д-р Елиза Георгиева, Ива Екимова, Веселка Крачунова и Маги, Марина Матева и Здрава, Силвия Симова и Моника, Паолина Петракиева с Божидара и Капка Амзина. Ревюто откри и закри лицето на кампанията – младата и талантлива певица и актриса Марина Кискинова, която на финала изпълни най-новата си песен „Огледало”. Сред посланиците са също Глория и Ирен Онтева с децата им, които подкрепят кампанията за поредна година, но нямаха възможност да присъстват. 

Събитието беше част от социално отговорната кампания на KWIAT за профилактика на детското зрение, която се реализира сподкрепата на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката, в партньорство с над 150 оптики и медицински центрове в България. В самото начало, бе прочетен поздравителен адрес от г-жа Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието и науката до ръководството и екипа на фирма KWIAT. Г-н Павел Цветков, управител на българската марка очила и инициатор на кампанията, благодари за широката подкрепа и сподели актуална информация за инициативата. Той отбеляза, че безплатният скрининг на очите на деца от 6 до 18 години, който стартира в началото на септември и ще продължи до края на октомври, е в разгара си, а интересът от страна на родителите е много голям и дори в хода на кампанията се присъединяват нови оптики като партньори. 

В рамките на кампанията е предвидена специална анкета, която да бъде попълвана от родители онлайн на адрес: www.kwiat.bg и в оптиките, където се извършва безплатен очен скрининг. В резултат от кампанията, освен реално установените проблеми със зрението при конкретни деца, ще бъде събрана важна информация за състоянието на зрението на децата в предучилищна и училищна възраст.

Коментари

Тереза Маринова, Мария Гроздева и Йордан Йовчев станаха посланици на кампанията за профилактика на детското зрение.