Публикация

Лекарства и отслабване

​Ако се вярва на рекламите е достатъчно само да се приемат хапчета и като резултат – намалява на теглото


Най-често обаче хората скоро започват да подозират, че надеждите, появили се в резултат на умело обмислени обещания, а понякога и вследствие на пропаганда на несериозни лечебни методи, няма да се сбъднат. Когато страдащите от наднормено тегло пациенти се съсипват от продължителните усилия, съпътстващо спазване на различни диети, те лесно стават плячка на тези, които им предлагат едва ли не незабавно и лесно изчезване на излишните килограми.

Реалността обаче е друга. Прилаганите медикаменти са с различна насоченост на въздействие върху организма.
- ензими – в някои лекарства наред с другите вещества се използват и екстракти от различни плодове. Много от плодовете съдържат ензими разграждащи белтъците. Благодарение на ензимите усвояването на хранителните вещества в организма се ускорява и подобрява. Само че…! Лекарствата за отслабване би трябвало да улесняват точно противоположния ефект!

- Слабителни средства – повлияват функцията на дебелото черво. При по-продължителна употреба обаче те водят до загуба на калий и по този начин предизвикват нежелан страничен ефект.

- Обезводняващи средства /диуретици/– употребата на тези лекарства с цел отслабване е неразумна. Тези медикаменти се използват при лечение на отоци и при лечение на сърдечна недостатъчност. За намаляване на запасите от мазнини в човешкото тяло подобен принцип на действие е нецелесъобразен.

- Баластни вещества – общото за лекарствата съдържащи баластни вещества е, че организма не може да ги усвой напълно и затова ги отделя.

- Истинско и трайно отслабване е възможно само с промяна в начина
- на живот завинаги.

- А това значи ХРАНЕНЕ без гладуване с наблягане на определени храни и изключване на други.Това обаче за всеки човек е различно.Затова ,,диетите,, на едни помагат,на други не.

- Всеки трябва да намери свойта собствена ,,диета,, било с помоща на специалист,било чрез самонаблюдение.

- Трябва да чувстваме УДОВОЛСТВИЕ по време на хранене,а не ЧУВСТВО НА ВИНА.В крайна сметка чрез храната ние си набавяме енергия да живеем.

Коментари