Публикация

Въпрос №7

Отговорете вярно на поне 5 от общо 10-те въпроса, които ще ви зададем и трима от вас ще спечелят страхотни очила, осигурени от KWIAT


Ето и днешният ни въпрос с отворен отговор:

Как ще убедите едно дете, че трябва да носи очила, ако се налага?

Споделете накратко как ще подходите, какво ще му кажете, какви стъпки ще предложите.

Пълните правила на играта може да откриете ТУК.

Ако сте пропуснали зададените до момента въпроси и искате да се включите сега, потърсете предишните публикации в страницата на игратаТУК.

Коментари

Харесвам

Ваня Колева
8 окт 2015 22:19

Ще го убедя,като му обясня на разбираем за него език здравните ползи от носенето на очила и за да го мотивирам допълнително, ще му предоставя възможността само да избере рамките и формата на очилата. :)

Ще убедя детето, че очилата са на мода и много му отиват.

Ще си сложа и аз очила/без диоптър/ и ще започна да ги нося ежедневно в присъствието на детето. Личният пример е най-важен.

Ако на детето се налага да носи очила, първо трябва да бъде убедено, че това наистина е необходимо за да не случи нещо по-лошо със зрението му. След това вече може да се насочи да избере подходящите рамка и стъкла, които да защитават очите му, да бъде убедено, че изглежда перфектно, модно, стилно, ще вижда добре и ще може да работи с така "безценния" компютър по-продължително време и главоболието ще изчезне и зрението ще се подобри.

Очилата могат да са прозорец към света! А същевременно могат да станат част от аксесоара на всеки тоалет. Даже в съвременното общество има хора, които носят очила без нужда. Ей, така за имидж. Това е аргумент за тинейджър. А относно по-малките, добри аргументи са примери като Хари Потър, Шърман, Джон Дарлинг, Дъмбълдор и др., т.е. да се изтъква, не толкова външния вид, а делата. С две думи: ще стане двойник на героя.

Ще подходя спокойно, ще му кажа, че е модерно да се носят очила и ще му покажа снимки на звезди и обеществени фигури,тийнейджърсски идоли, които носят. Ще дам възможност сама да си избере, ще изберем максимално издържиливи, вече има със сменящи се дръжки в различни цветове

Ще кажа на детето, че така изглежда супер

Ще кажа, че изглежда страхотно и много мy отиват, че е модерно да се ходи с очила.

Ще изберем модерен модел очила заедно и ще му кажа, че много му отиват и с тях изглежда прекрасно!

Деян Владков
4 окт 2015 19:53

Ще пробвам да убедя детето, че с с очилата ще е по-умно защото ще прочете повече книги и ще вижда по-добре, като играе на компютъра. Ако е момче може да му кажа, че дори и супергероите носят очила, като супермен / Кларк Кент.

Иво Кировски
4 окт 2015 15:58

Ще ги представя като модерен аксесоар, ще изберем симпатични рамки, ще покажа телевизионни герои с очила, които детето харесва.