Публикация

Таласотерапията лекува тялото и душата


Световният океан е един от основните източници на здраве и дълголетие. Съвременната наука е доказала, че в морските дълбини се съдържат всички вещества, без които съществуването на човека е немислимо.

Така се е появило и понятието таласотерапия. Терминът идва от гръцката дума „таласо”, която означава море.

Таласотерапията използва водата, водораслите и всички други дарове на морето не само за лечебна, но и за профилактична цел. Това е подходящ метод за укрепване на здравето, за възстановяване на жизнените сили, удовлетворяване потребностите на организма от минерални соли и други природни вещества, подобряване на кръвообращението, за отпускане на тялото и душата.

Правилно подбраните комбинации от продукти са способни да възвърнат баланса в целия организъм и да отложат стареенето.

Човекът е така устроен, че не може самостоятелно да изработи необходимите му минерални вещества. Те се доставят на организма само отвън. А морската вода съдържа минерални вещества почти в същите пропорции, каквито са и в биологичните течности на човешкия организъм.

Минералните вещества, съдържащи се в морската вода, помагат да се предотвратят и лекуват високо кръвно налягане, остеопороза, артрит и много други заболявания.

Таласотерапията позволява чрез кожата да приемат такива важни микроелементи като:
•    магнезий – за нормална работа на сърдечно-съдовата система;
•    калций – за здрави кости и зъби;
•    натрий – за подобряване на кръвообращението;
•    калий – за правилно функциониране на клетките;
•    фосфор – за активна мозъчна дейност.

Морската вода помага на организма да се бори с микробите, усилва процеса на метаболизма, оказва противовъзпалително действие.

В козметиката тя се използва, за да улесни проникването на препаратите в кожата. Освен това морската вода стимулира функцията на еластина и колагена, а притежава и овлажняващ ефект. Минералните соли, разтворени в морската вода, са важни за регенерацията на кожните клетки.

Неслучайно тя е доказала целебните си свойства  при лечение на екзема, псориазис, невродермит, розацея, акне и др. Продуктите, приготвени върху основата на морската вода, са ефективни и безопасни. Те могат да се използват даже и от хора с алергии без риск да предизвикат реакция.

Научно доказано е, че дейността на клетките на водораслите е съпоставима с работата на клетките на човешката кожа. Съществуват около 20 000 вида водорасли, близо 50 от които се използват в козметиката, медицината и хранителната промишленост.

Водораслите подобряват естествените функции на кожата, нейното кръвообращение и снабдяване с кислород, помагат за регенерацията на клетките.

Морската вода, солите и водораслите са незаменимо средство за всеки кожен проблем. Могат да се използват независимо от типа кожа – суха, мазна, чувствителна, нормална или старееща.

С помощта на таласотерапията могат да се провеждат най-ефективните и сложни процедури за комплексно оздравяване, подмладяване и релаксация.

Морският въздух е наситен с отрицателни йони и минерални соли, което има особено значение в таласотерапията.

Терапията е прекрасен метод, който може да подобри общото състояние на организма, постигайки хармония между духа и тялото, което е и основната идея на СПА процедурите.

Коментари